Aktuelno

Euronews Srbija u Kruševcu posle eksplozije u fabrici: Četvoro radnika u bolnici, kakvo je njihovo stanje?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/01/2024

-

13:00

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

U jakoj eksploziji koja se jutros dogodila u pogonu fabrike "Trajal" u Kruševcu jedna osoba je poginula, a četiri su povređene i prevezene u bolnicu.

Direktorka Opšte bolnice u Kruševcu Vesna Stević Gajić je potvrdila za Euronews Srbija da se četiri osobe nalaze u bolnici, a govorila je i o njihovoms tanju.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

"Tri osobe su sa lakšim telesnim povredma za sada, mada je dijagnostika u toku. Jedna je sa težim telesnim povredama, što znači da je životno ugrožena. Tako da razmatramo konzilijarno upućivanje u tercijarnu ustanovu. Kada završimo kompletnu dijagnostiku svih pacijenata, moći ćemo da se izjasnimo o težini telesnih povreda", navela je Vesna Stević Gajić.

Kasnije je saopšteno da je osoba koja je životno ugrožena prebačena na VMA, dok su ostali stabilnog opšteg stanja.

Printskrin/Youtube/RTV Krusevac

 

Dodala je da je uglavnom reč o povredama ekstremiteta, a da se kod pacijenta sa težim povredama radi o povredama glave i grudnog koša. Reporterka Euronews Srbija javlja da se radi o tri muškarca i jednoj ženi. Kako saznajemo, osoba koja je poginula je mlađi mučkarac.

Printskrin/Youtube/RTV Krusevac

 

Eksplozija se inače dogodila jutros oko devet časova na pogonu za prozvodnju gorive trake, javlja reporterka Euronews Srbija i dodaje da je posle toga izbio požar. 

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

Kako navodi, vatra je ugašena, a intervenisale su ekipe Hitne pomoći. 

Vučević: Istraga će utvrditi kako je došlo do tragedije

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je saučešće porodici nastradalog radnika u Kruševcu. On je istakao da će istraga utvrditi kako je došlo do tragedije i dodao da se ministrar unutrašanjih poslova Bratislav Gašić uputio u Kruševac. 

"Ministar Gašić će podeliti više podataka kada bude na licu mesta. Ne mogu da podelim ime i prezime poginulog, to je na MUP-u. Izjavljujem saučešće porodici poginulog radnika, i nažalost radi se o mladoj osobi. Da kažem da se te stvari dešavaju neće biti primereno, istraga će utvrditi šta je dovelo do ove tragedije i do gubitka ljudskog života i sve nas dodatno upozoriti da su ti poslovi sa velikim rizicima", rekao je Vučević.

Komentari (0)

Srbija