Aktuelno

Deveta osoba priznala nasilničko ponašanje tokom protesta ispred RIK-a

Komentari

Autor: Tanjug

23/01/2024

-

11:24

Deveta osoba priznala nasilničko ponašanje tokom protesta ispred RIK-a
Euronews/Slaven Dimitrić - Copyright Euronews/Slaven Dimitrić

veličina teksta

Aa Aa

Okrivljeni Slavomir R. (58) zaključio je sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu sporazum o priznanju krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, koje je izvršio 24. decembra 2023. godine, u vezi sa događajima ispred zgrade Skupštine Grada Beograda.

Sporazumom mu je određena uslovna kaznu zatvora od šest meseci, s rokom provere od dve godine i novčana kazna od 30.000 dinara, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Sporazum je podnet Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Ovo je deveti sporazum o priznanju krivičnog dela zbog nasillja koje se dogodilo ispred gradske skupštine tokom protesta opozicije 24. decembra prošle godine.

Prethodno su četvorica okrivljenih priznala i zaključila sporazume za krivično delo Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi javnom skupu u sticaju sa krivičnim delom Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja za uslovne kazne zatvora i novčane kazne.

Druga četvorica su zaključila sporazume o priznanju krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i javnom skupu na uslovne kazne zatvora i novčane kazne.

U noći 24. i 25. decembra zbog navedenih krivičnih dela uhapšeno je ukupno 20 izgrednika od kojih su neki još u pritvoru ili u kućnom pritvoru.
 

Komentari (0)

Srbija