Aktuelno

Olujni vetar sa temperaturama iznad proseka: Kakvo nas vreme očekuje za dane vikenda?

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Ljubica Gojković

27/01/2024

-

10:04

Olujni vetar sa temperaturama iznad proseka: Kakvo nas vreme očekuje za dane vikenda?
Olujni vetar sa temperaturama iznad proseka: Kakvo nas vreme očekuje za dane vikenda? - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Kišonosni oblaci koji su tokom noći zahvatili našu zemlju pod uticajem severozapadnog vetra postepeno se premeštaju ka jugu dok u Vojvodini dolazi do razvedravanja, navodi meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Tako će danas, u prvoj polovini dana u nižim predelima padati slaba kiša, dok će na planinama provejavati sneg. U drugoj polovini dana imaćemo više sunčanih perioda, ali se u brdsko - paninskim predelima zadržava nestabilnost. Zbog toga će u planinskim predelima sutra i prekosutra povremeno provejavati sneg, a očekuje se i manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Osim oblaka danas ćemo imati i jak do olujni severozapadni vetar koji će najjače udare dostizati u Pomoravlju i na jugu zemlje. Vetar će povremeno dostizati brzinu od 60 do 80 km/h.

Maksimalna temperatura ostaje oko proseka, dakle između četiri i osam stepeni.

U nedelju vedro

Nedelja nam donosi nešto više oblaka i slabe lokalne padavine u predelima južno od Save i Dunava. U Vojvodini će tokom celog dana biti oblačno, ali suvo, a severni vetar je u osetnom slabljenju.

Iako već u nedelju dolazimo pod uticaj anticiklona, koji nam donosi stabilno i vedro vreme, slab sneg će u planinskim predelima padati sve do utorka.

Jutarnja temperatura ponovo ide ispod nule, što će uzrokovati formiranje prizemnog mraza, a moguće je i obrazovanje poledice na putevima.

Poslednje dane januara obeležiće pretežno sunčano i nešto svežije vreme. Temperatura će sve do srede u jutarnjim satima biti ispod nule, dok tokom dana živa u termometru ostaje ispod 7. podeljka.

Za drugu polovinu naredne nedelje prognozira se blaži porast temperature koji će ovaj put biti praćen novim kišonosnim oblacima.

 

Komentari (0)

Srbija