Aktuelno

Lučić: Ukidanje dinara bi otežalo život Srbima na Kosovu i Metohiji

Komentari

Autor: Tanjug

01/02/2024

-

11:05

Lučić: Ukidanje dinara bi otežalo život Srbima na Kosovu i Metohiji
Vladimir Lučić - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je danas da bi ukidanje dinara otežalo život Srbima na Kosovu i Metohiji, a posebno onima koji su najugroženiji.

"To nije bila tema mojih razgovora sa ambasadorima u Prištini, ali sam stekao utisak da imaju veliku rezervu prema toj odluci prištinske administracije, jer ona pogađa najugroženije građane", rekao je on za TV Pink.

Dodao je da mu se čini, da iako se izbori na Kosovu i Metohiji održavaju početkom sledeće godine, da je Aljbin Kurti već ušao u preizbornu kampanju, te da ima utisak da će slični nekontrolisani postupci protiv srpskog naroda i srpskih kompanija samo nastaviti i intenzivirati se.

Istakao je da je zadovoljan nedavnim sastancima koje je imao u Prištini i najavio da u Prištinu ponovo ide 5. februara kako bi razgovarao sa onim ambasadorima sa kojima sastanci nisu održani.

"Zadovoljan sam jer smo imali priliku da ambasadorima objasnimo namere Kurtijeve administracije, koja vrši pritisak na našu kompaniju od kada je došla na vlast a on je kulminirao u avgustu, kada su pokušali da nas isključe", naveo je Lučić.

Istakao je da je taj pokušaj propao, a prištinska administracija sada ide na plan B, koji znači da Telekom, odnosno njegovu ćerku firmu na KiM, ograniče u poslovanju tako što će mu uzeti kablovske operatore koje je Telekom preuzeo u srpskim područjima 2019. godine.

Prema njegovim rečima, nedodeljivanje treće mobilne licence Telekomu na Kosovu i Metohiji predstavlja kršenje Briselskog sporazuma.

"Oni to 10 godina namerno ne rešavaju, faktički drže dva njihova kablovska mobilna operatera i ne daju nama licencu jer znaju da kada mi jednom dobijemo licencu da ćemo vrlo brzo postati prvi", rekao je on.

Lučić je ocenio da je na delu pokušaj Kurtijeve administracije da ograniči i oteža rad Telekoma Srbije.

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija.

Komentari (0)

Srbija