Aktuelno

Đedović Handanović: Hakerski napad na EPS nije ugrozio proizvodnju ni podatke

Komentari

Autor: Tanjug

05/02/2024

-

09:14

Đedović Handanović: Hakerski napad na EPS nije ugrozio proizvodnju ni podatke
Dubravka Đedović - Copyright Tanjug/MRE/Emilija Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Hakerski napad na Elektrodistribuciju Srbije (EPS) nije ugrozio proizvodnju struje ni bezbednost podataka, jeste samo administrativne funkcije i zato je bilo kašnjenja u isporuci računa za struju za novembar, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.

Ona je rekla da novembarski računi jesu kasnili, ali da građani ipak mogu da dobiju sve olakšice i prava na popuste.

"Izdati su decembarski računi, od januara je počeo da radi portal Uvid u račun, tako da građani mogu da plate račune i onlajn. Pratimo broj reklamacija, i on je za novembar i decembar iznosio oko 13.000, od čega je više od 50 odsto neosnovanih i većina je rešena", rekla ona u Jutarnjem dnevniku RTS-a.

Navela je da će svi potrošači kod kojih se utvrde greške u računima, biti obeštećeni i ocenila da broj reklamacija, koji je inače u trećem kvartalu najveći, ove godine nije mnogo povećan u odnosu na godišnje proseke.

Govoreći o rudniku Jadar, ministarka istakla je da bi trebalo pogledati studije o zaštiti životne sredine i da bi u dijalogu o ovom projektu trebalo da učestvuje i stručna javnost da bi se videlo kako najbolje možemo iskoristiti naša bogatstva.

"Tu ne mislim samo na Jadar nego i druge projekte, ali o tome će svakako odlučivati nova Vlada Srbije", rekla je Đedović Handanović.

Ona je još jednom demantovala navode da se planira otvaranje rudnika na Avali i istakla da tako nešto nije u planu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija