Aktuelno

Novi detalji požara u fabrici u Lučanima: Povređeno šest radnika, oglasili se i iz "Namenske"

Komentari

Autor: Tanjug, rts

07/02/2024

-

10:33

Novi detalji požara u fabrici u Lučanima: Povređeno šest radnika, oglasili se i iz "Namenske"
RINA - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

U fabrici "Milan Blagojević-Namenska" u Lučanima danas oko 9.20 časova došlo je do požara na pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta, u kome je povređeno šest radnika od kojih niko nije životno ugrožen.

Predstavnik fabrike "Milan Blagojević-Namenska" u Lučanima Milka Jovanović Božić potvrdila je da je u toj fabrici danas došlo do požara u kome je povređeno šest radnika, od kojih će četvoro u četvrtak biti pušteno na kućno lečenje, dok će dva radnika biti zadržana u čačanskoj bolnici još nekoliko dana.

U izjavi za Tanjug Jovanović Božić je rekla da je do požara došlo u pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta, u fazi gnječenja proizvoda, u samoj završnoj fazi.

Tanjug

"Moram da napomenem da je došlo do požara, a ne do eksplozije, jer to su dve sasvim različite stvari. Tom prilikom povređeno je šest radnika. Niko od njih nije životno ugrožen, nakon ukazane lekarske pomoći u domu zdravlja u Lučanima, prebačeni su u Čačansku bolnicu, i upravo smo dobili informaciju da će četvorica od njih sutra biti pušteni na kućno lečenje, a dvojica zadržana još neki dan u Čačanskoj bolnici", rekla je Jovanović Božić.

Istakla je da je rano pričati o tome šta je uzrok požara i da će o tome govoriti kada nadležne institucije, službe i komisije odrade svoj deo posla.

"Ono što sa sigurnošću sada možemo da kažemo, to je da je, pošto postoji videonadzor, sigurno ispoštovana celokupna procedura, sva zaštita i bezbednost na radu, kako od strane preduzeća, tako i od strane povređenih i zaposlenih radnika", rekla je Jovanović Božić.

Podsetimo, kako je i ranije objavljeno, požar je nastao na samom kraju procesa pri pražnjenju gnjetalice. Povređeni radnici su posle ukazane medicinske pomoći u Domu zdravlja Lučani, prebačeni u bolnicu u Čačak.

Fabrika "Milan Blagojević-Namenska" iz Lučana saopštila je danas da je došlo do požara na pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta, u fazi gnjetenja. U prvom saopštenju navedeno je da je povređeno pet radnika, a da snimci video nadzora pokazuju da su ispoštovane sve mere bezbednosti i zaštite na radu. Kako su saopštili iz ove fabrike uzrok nastanka požara utvrdiće nadležne službe.

Primljeno šest povređenih iz Namenske, niko nije životno ugrožen

Specijalista urgentne medicine i portparol Opšte bolnice Čačak Marija Stranjanac izjavila je da je u opštu bolnicu Čačak danas dovezeno šest pacijenata iz fabrike "Milan Blagojević-Namenska" u Lučanima i dodala da niko nije životno ugrožen. Ona je dodala da su svi u stabilnom stanju.

Tanjug

"Dva pacijenta imaju opekotine glave, odnosno lica i ekstremiteta i oni su primljeni u jedinicu intezivne nege zbog lokalizacije same povrede. Oni se prate. Četiri pacijenta su primljena na odeljenje hirurgije sa lakim povredama i niko nije životno ugrožen”, rekla je Stranjanac Tanjugu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija