Aktuelno

Podignuta optužnica protiv Pančevca zbog krijumčarenja migranata

Komentari

Autor: Tanjug

07/02/2024

-

14:34

Podignuta optužnica protiv Pančevca zbog krijumčarenja migranata
MUP Srbije - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Pančevu danas je podiglo optužnicu protiv M.P. (49) iz Pančeva, zbog sumnje da je migrantima omogućio nedozvoljen prelaz granice, njihov boravak i tranzit.

Sumnja se da je optuženi 4. novembra 2016. godine zajedno sa M.P. iz Pančeva i D.J. iz Kovina, protiv kojih je postupak pravnosnažno okončan osuđujućim presudama, u nameri da sebi pribavi korist omogućio nedozvoljen prelaz granice Srbije i BiH, kao i nedozvoljen boravak i tranzit u tim državama grupi od 14 osoba, poreklom sa područja Sirije i Iraka, koja nemaju važeće putne isprave.

On se tereti da je zajedno sa osuđenima za 1.800 evra prevezao migrante kombi vozilom od Beogradskog sajma do obale reke Drine, gde je nepoznato lice prevezlo migrante čamcima na teritoriju BiH i smestilo ih u kuću na području grada Zvornika.

Za to vreme okrivljeni i osuđeni su kombi vozilom prešli u BiH, prevezli migrante od mesta gde su bili smešteni do Bihaća, u blizini državne granice sa Hrvatskom, te im je okrivljeni pokazao put gde bi pešice prešli državnu granicu na mestu gde to nije dozvoljeno, ali su migranti bili otkriveni od strane službenika Granične policije BiH.

Okrivljenom se stavlja na teret da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi kao saizvršilac za koje je u vreme izvršenja krivičnog dela bila propisana kazna zatvora u trajanju od jedne do 10 godina, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Pančevu.

Komentari (0)

Srbija