Aktuelno

"Svaki dan idemo na groblje da je poljubim i izvinim joj se": Svedočio otac ubijene devojčice u Ribnikaru

Komentari

Autor: Tanjug

14/02/2024

-

11:41

"Svaki dan idemo na groblje da je poljubim i izvinim joj se": Svedočio otac ubijene devojčice u Ribnikaru
"Svaki dan idemo na groblje da je poljubim i izvinim joj se": Svedočio otac ubijene devojčice u Ribnikaru - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu danas je iskazom oca i majke ubijene devojčice nastavljen parnični postupak po drugoj tužbi protiv oca, majke i dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i čuvara te škole.

Bane Dukić danas je pred sudom ispričao da se zajedno sa svojom porodicom preselio iz Francuske 2020. godine u Srbiju, jer su hteli više da se posvete deci. Dukić je ispričao detaljno njihovo porodično stanje, te da pored devojčice koja je ubijena imaju i dvoje mlađe dece. 

Tog 3. maja, kako je objasnio Dukić, njima je stao svet, njihova ćerka je ubijena, a u pored nje je bio i mobilni telefon kroz koji je prošao metak, zbog čega on misli da je ona pokušala njega da pozove. 

"Svaki dan idemo na groblje da je poljubim i izvinim joj se”, rekao je Dukić i dodao da se oseća krivim što su se preselili u Srbiju. 

Na pitanje kako su njegova mlađa deca reagovala i podnela smrt sestre, on je rekao da im je teško i da moraju da nose takvo breme da im je sestra ubijena u školi. Dukić smatra da je ovaj masakr propust roditelja, te mu nije jasno kako je moguće da je to dete odlučilo da uzme toliko života u samo dva minuta.

Tanjug/Sava Radovanović

 

Ispred sudnice prisutni su i članovi porodice ubijenih koji su inače u postupku po drugoj tužbi. Prisutni su članovi porodice Aćimović, Martinović, Anđelković, Vlahović, Kobiljski i Dukić koji su podneli ovu tužbu.

Paunović: Htela je da bude kardiolog

Majka ubijene devojčice Biljana Paunović naglasila je da je njena ćerka bila veoma odgovorna, da se brinula o sestri i bratu jer je bila najstarija, kao i da je htela da bude kardiolog kako bi izlečila dedu.

Govoreći o 3. maju, Paunović je rekla da kada je čula za pucnjavu nije bila zabrinuta, sve dok je najbolja drugarica njene ćerke nije pitala da li zna gde je ona, kada je otišla sa posla i stigla ispred škole.  Paunović je za ubistvo ćerke saznala dok je se vraćala kući, a to joj je saopštio muž, i kako je navela, ona je pala na kolena počela da vrišti i dalje se ne seća kako je stigla kući.

Za sve prisutne u sudnici je bilo potresno objašnjenje na koji način su mlađoj deci saopštili da njihove starije sestre više nema, da je ubijena, kao i kako da im objasni da je nju ubio školski drug za školskom klupom.

Tanjug/Sava Radovanović

 

"Jedina moja greška je što sam je pustila taj dan da ode na vreme u školu i što sam je učila da nigde ne kasni, da poštuje tuđe vreme", rekla je Paunović i dodala da bi njena ćerka možda bila živa da je zakasnila u školu.

Istakla je da su roditelji čija su deca tog dana izašla iz škole veoma srećni, dok su oni roditelji ubijene dece "doživotno mrtvi". Nedeljni ručak koji je, kako je naglasila, pre bio ispunjen smehom i srećom, sada je ispunjen odlaskom na groblje i plakanjem.

Sledeće suđenje zakazano je za 25. mart kada će svedočiti tuženi Vladimir i Miljana Krcmanović, roditelji dečaka koji je počinio ovaj masakr.

Odluka po okončanju parničnog postupka

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija. Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Sud je ranije odredio, u odnosu na oca dečaka, privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

Tanjug/Sava Radovanović

 

U parničnom postupku protiv dečakove majke Viši sud u Beogradu doneo je rešenje o privremenoj meri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

Pred Višim sudom u Beogradu nedavno je počeo i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Pored ovog parničnog postupka vodi se još jedan po tužbi 27 članova porodice ubijenih, a nedavno je i nastavnica koja je teško ranjena u pucnjavi podnela tužbu protiv roditelja.

Komentari (0)

Srbija