Aktuelno

Brkić: Još se utvrđuje kako je nož dospeo u ranac učenika Ribnikara

Komentari

Autor: Tanjug

24/02/2024

-

09:59

Brkić: Još se utvrđuje kako je nož dospeo u ranac učenika Ribnikara
Brkić: Još se utvrđuje kako je nož dospeo u ranac učenika Ribnikara - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Još se utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojima se juče u rancu jednog učenika u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" našao nož, da li je nož njegov i od koga ga je eventualno uzeo, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Željko Brkić i naveo da je najvažnije to da nožem nije nikome prećeno i da bezbednost dece nije bila ugrožena.

"Nož je pronađen u rancu dečaka i o tome je obavešten prosvetni radnik koji je kontaktirao policijskog službenika zaduženog za bezbednost u školi. Mi u ovoj školi svakoga dana u svakoj smeni imamo angažovanih pet policijskih službenika, troje iz opšte nadležnosti i dvoje iz linije rada kriminalističke policije i oni su u prisustvu odgovornog lica pregledali ranac", rekao je Brkić za TV Prva.

Istakao je da će policija nastaviti da u saradnji sa nadležnim školskim organima posebnu pažnju posvećuje bezbednosti učenika i naveo da se od prošlogodišnjih majskih tragedija svakodnevno više od 2.500 policijskih službenika angažuje na obezbeđenju 1.832 osnovne i srednje škole u Srbiji.

MUP je juče saopštio da je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" oko 10.35 časova školskom policajcu prijavljeno da učenik osmog razreda ima nož u rancu i da je taj učenik je odmah pronađen i doveden kod direktora škole.

Kako je navedeno, niko nije povređen, niti je učenik ikome pretio i svi učenici OŠ "Vladislav Ribnikar" su bezbedni.

Komentari (0)

Srbija