Aktuelno

Puška, pištolj, firmirana garderoba: Sprečena dva pokušaja krijumčarenja oružja na prelazima Batrovci i Bački Breg

Komentari

Autor: Tanjug

26/02/2024

-

16:20

Puška, pištolj, firmirana garderoba: Sprečena dva pokušaja krijumčarenja oružja na prelazima Batrovci i Bački Breg
Puška, pištolj, firmirana garderoba: Sprečena dva pokušaja krijumčarenja oružja na prelazima Batrovci i Bački Breg - Copyright Uprava Carine Republike Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Carinski službenici su 23. februara na graničnim prelazima Batrovci i Bački Breg, u saradnji sa policijom, otkrili dva pokušaja krijumčarenja oružja, saopštila je danas Uprava carina.

Slučaj na graničnom prelazu Batrovci otkriven na izlazu iz zemlje, kada je na red za kontrolu pristigao automobil strane registracije, sa vozačem kao jedinim putnikom.

Vozilo je najpre pregledano mobilnim skenerom, kada je snimak ukazao na izvesne nepravilnosti u predelu menjača.

Daljim pregledom je u konzoli menjača pronađen specijalno pregrađeni prostor i u njemu dva pištolja marke "Taktical Hulk Pro". 

Pored oružja, čiji su okviri bili prazni, u istom prostoru pronađena je kutija sa 19 metaka 7,65 mm, kao i 2.800 kesica sredstva za potenciju Kamagra.  

Na ulaznoj strani graničnog prelaza Bački Breg je istog dana prilikom detaljnog pregleda jednog kombi vozila pronađena automatska puška "Thompson". 

Osim puške, ispod sedišta u vozilu pronađena je i firmirana garderoba čija vrednost je prevazišla jedni trećinu vrednosti vozila, zbog čega je i kombi privremeno zadržan. Na pitanje zbog čega nije prijavio robu koju prevozi, vozač je izjavio da se radi o pošiljkama, koje je primio radi prevoza. 

Oružje je u oba slučaja odmah preuzela u dalju nadležnost policija, dok će o sudbini zadržane robe i vozila odlučivati nadležni sud.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija