Aktuelno

Burgije, testere, libele, šrafcigeri, gedore: Na Batrovcima sprečeno krijumčarenje alata vrednog 1,3 miliona dinara

Komentari

Autor: Tanjug

27/02/2024

-

17:03

Burgije, testere, libele, šrafcigeri, gedore: Na Batrovcima sprečeno krijumčarenje alata vrednog 1,3 miliona dinara
Burgije, testere, libele, šrafcigeri, gedore: Na Batrovcima sprečeno krijumčarenje alata vrednog 1,3 miliona dinara - Copyright Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Carinski službenici su na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, sprečili krijumčarenje velike količine ručnog alata vrednog 1,3 miliona i zadržali vozilo vredno oko 1,1 milion dinara kojim je roba prevožena.

Slučaj je otkriven 26. februara na ulazu u zemlju, kada je na red za kontrolu pristigao volvo V60, kojim je ka Srbiji putovao srpski državljanin, koji je carinicima rekao da nema ništa za prijavljivanje, saopšteno je iz Uprave carina.

Carinici su ipak otvorili prtljažnik, koji je bio krcat novim kompletima i pojedinačnim pakovanjima ručnog alata robne marke ''Milwaukee'', među kojima je bilo pregršt burgija, testera, reznih ploča, libela, štitnika, kao i kofera sa šrafcigerima, gedorama i kleštima vrednosti oko 1,3 miliona dinara. 

Kako vrednost zadržane robe premašuje jednu trećinu vrednosti vozila, do okončanja postupka pred sudom zadržan je i automobil.

Uprava Carina

 

Iz Uprave podsećaju putnike da preko granice mogu da prenose robu isključivo za lične potrebe, a ne količine koje sugerišu da je reč o robi trgovačkog karaktera. 

U slučaju da vrednost robe za lične potrebe ne prelazi iznos od 3.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, dažbine se mogu platiti i na samom graničnom prelazu, dok je robu vredniju od tog iznosa moguće ocariniti samo u redovnom carinskom postupku.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija