Aktuelno

Anđela Jovanović na sudu, završeno pripremno ročište: Odbila da glumi sa Lečićem, glumac je tužio "zbog povrede časti"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

06/03/2024

-

10:48

Anđela Jovanović na sudu, završeno pripremno ročište: Odbila da glumi sa Lečićem, glumac je tužio "zbog povrede časti"
Anđela Jovanović na sudu, završeno pripremno ročište: Odbila da glumi sa Lečićem, glumac je tužio "zbog povrede časti" - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Na suđenju po tužbi glumca Branislava Lečića protiv koleginice Anđele Jovanović zbog povrede časti i ugleda danas je završeno pripremno ročište pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, a nastaviće se 30. septembra.

Punomoćnik tužene glumice, advokat Goran Draganić preneo je novinarima posle suđenja da su obe strane na ročištu predložile svedoke i dokaze, dok je za sledeće suđenje zakazano saslušanje Lečića u svojstvu parnične stranke, odnosno tužioca.

On je najavio da će njegova klijentkinja Jovanović dati izjavu pred sudom o svom legitimnom porivu, zbog čega ne želi da glumi sa Lečićem u istoj seriji.

"Suvereno pravo svakog umetnika je da slobodno odluči da li će učestvovati u nekom projektu ili ne",” poručio je Draganić.

Draganić je negirao da je Lečić glumicu tužio zbog sprečavanja prava na rad, što se navodi u javnosti, ocenivši da glumica ne može da uskrati nekom pravo na rad i ponovio da umetnik ima suvereno pravo da donese odluku da ne učestvuje u projektu.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Dodao je i da su kao svedoci pozvani članovi produkcije, koji, kako je istakao, jedini mogli da kažu nekome da li da radi ili ne, a ne Anđela Jovanović koja je iznela razloge zbog čega ne želi.

Novinari nisu prisustvovali suđenju jer je, kako je preneo portparol, “sudnica puna”, dok je predsednica suda zabranila slikanje i snimanje u sudu.

Tužilac Branilav Lečić danas se nije pojavio u sudu. 

Prema pisanju Blica, Lečić je tužbu protiv Anđele Jovanović podneo zbog "povrede časti i ugleda" i on zahteva da mu ona isplati 300.000 dinara. Jovanovićeva, naime, trenutno igra u humorističkoj seriji "Radio Mileva", a Lečić je trebalo da se pojavi u sporednoj ulozi u četvrtoj sezoni serije. Međutim, glumica, kako je sama potvrdila, nije želela da se pojavi u istoj sceni sa njim.

"Da, tačno je da me je Branislav Lečić tužio sudu, jer sam odbila da igram s njim u seriji 'Radio Mileva'. Odbila sam da igram zbog neprijatnog događaja iz prošlosti koji sam imala s njim. Ni sada, ni bilo kada u budućnosti ne želim da budem u istom kadru s tim čovekom kako zbog onoga kroz šta sam ja prošla, tako i principijelno, zbog onoga za šta su ga moje koleginice optuživale", rekla je glumica za Blic.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Lečić se kasnije oglasio za Informer potvrdivši da je tužba podnesena, te naveo da su Jovanovićevu tužili njegovi advokati zato što je to pitanje uskraćivanja prava na rad.

"To apsolutno nema niko pravo da radi i to je zakonski prekršaj. Detalje oko tužbe ne znam, to advokat radi, ali ona je učinila nešto što je van zakona. Ona nema pravo da nekom uskraćuje pravo na rad. Dan pred snimanje mi je javljeno da se neće snimati serija, a to se sve desilo njenom reakcijom. Advokati mi kažu da to nije dozvoljeno i da su zbog toga reagovali i da će ubuduće reagovati na svaku vrstu takvog ponašanja", rekao je on.

Inače, već danima na društvenim mrežama kruže objave podrške Anđeli Jovanović, a danas su se brojne poznate ličnosti okupile ispred suda kako bi joj pružile podršku. Među njima su Milena Radulović, Mirjana Karanović i Anđelka Prpić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija