Aktuelno

U Subotici uhapšena osoba koja je oštetila budžet Srbije za 113 miliona dinara

Komentari

Autor: Tanjug

11/03/2024

-

14:17

U Subotici uhapšena osoba koja je oštetila budžet Srbije za 113 miliona dinara
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Subotici je jedno lice uhapšeno zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično delo poreske utaje u iznosu od više od 113 miliona dinara, za koliko je oštećen budžet Srbije, saopštila je danas Poreska uprava.

Osumnjičeni je, kao faktički odgovorno lice privrednog društva, u periodu od 1. februara 2019. do 11. marta 2019. godine, ostvario promet od prodaje putničkih i teretnih automobila u iznosu od više od 314 miliona dinara, za koji nije podneo poreske prijave za PDV, čime je izbegao plaćanje PDV-a u iznosu od skoro 62 miliona dinara. 

Takođe, deo novca od prodaje pomenutih vozila u iznosu od 202 miliona dinara nije uplatio na tekući račun, već je isti zadržao za sebe, pri čemu nije obračunao niti platio porez na druge prihode u iznosu većem od 51 milion dinara, čime je oštetio budžet Srbije u ukupnom iznosu višem od 113 miliona dinara.   

Osumnjičenom licu je određena mera zadržavanja od 48 sati, nakon čega će, uz podnošenje zajedničke krivične prijave, biti sprovedeno Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Kako se navodi u saopštenju, hapšenje je zajednička akcija inspektora Sektora Poreske policije - Operativnog odeljenja Kragujevac i UKP-a, Odseka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Policijske uprave u Užicu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija