Aktuelno

Najsvežiji dan ove sedmice, očekuje se temperatura do 30 stepeni, a od nedelje opet afričke vreline

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/08/2021

-

07:54

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Pred nama je najsvežiji dan u ovoj sedmici. Tokom dana očekuje nas prijatna letnja temperatura, a u većini mesta biće ispod proseka za ovaj deo godine.

Maksimalna dnevna temperatura biće u intervalu od 27 do 29 stepeni, dok se na planinama očekuje da bude tek koji stepen iznad 20, kaže urednica vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorolog Milena Lazarević.

Kako objašnjava, osvežilo je usled prodora hladnog fronta sa severozapada. Front je osim osveženja za više od 10 stepeni, uslovio i brojne oluje i vremenske nepogode.

Najgore su prošle Hrvatska i Bosni i Hercegovina, ali i krajnji sever Vojvodine, gde je duvao olujan vetar i padao grad.

"Današnji dan je znatno mirniji - pokoji letnji pljusak praćen grmljavinom očekuje se samo u predelima južnije od Ibra. Vremenske nepogode i oluje se ne očekuju. Front se sada nalazi istočno od nas. Sa njegovim odlaskom oslabio je i vetar. U narednim satima biće mirno i tiho, a duvaće slab do umeren severac", dodala je Lazarević.

Za dane vikenda sunčano, i sa temperaturama primerenijim avgustu. U subotu se očekuje temperatura od 31 do 33 stepena Celzijusa.

Od nedelje će ponovo tropski toplo. Bićemo pod uticajem afričke vreline koja će ponovo približiti živu u termometru 40 podeljku.

Komentari (0)

Srbija