Aktuelno

Brat i sestra iz Niša na bezbednom u Beogradu, Stanisavljević: Dobro se osećaju

Komentari

Autor: Tanjug

06/08/2021

-

14:20

Brat i sestra iz Niša na bezbednom u Beogradu, Stanisavljević: Dobro se osećaju
Brat i sestra iz Niša na bezbednom u Beogradu, Stanisavljević: Dobro se osećaju - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je da su dečak (5) i devojčica (9) iz Niša, koji su pronađeni u Beogradu, zbrinuti i na bezbednom, kao i da se dobro osećaju.


Devetogodišnja devojčica i njen petogodišnji brat, čiji je nestanak prijavljen 2. avgusta u Nišu, pobegli su autobusom u Beogradu, u kojem su juče pronađeni.

Stanisavljević je za Tanjug rekla da je Centar za socijalni rad brzo reagovao, i da je nakon dojave policije izašao na teren i zbrinuo dečaka i devojčicu, koji su iz Niša pobegli od majke zbog loših uslova za život.

"Centar za socijalni rad zbrinuo je dvoje maloletne dece i preduzeo sve mere iz svoje nadležnosti. Sada su deca na bezbednom", rekla je Stanisavljević.

Ona je apelovala na sve da policiji ili Centru za socijalni rad prijave ako sumnjaju da je neko dete ostavljeno ili zanemareno.

"Važno je da nam se pruži mogućnost da reagujemo na vreme. Radnici Centra izlaze na teren i rade u najboljem interesu deteta", rekla je Stanisavljević.

Direktorka Centra za socijalni rad u Beogradu Zorica Pavlović rekla je da su brat i sestra pronađeni u jednom romskom naselju, da ih je pregledao lekar i da se osećaju dobro.

Na pitanje gde će deca otići nakon zbrinjavanja, objašnjava da je Centar u Beogradu, posle intervencije, obavestio nadležni Centar u Nišu, gde deca imaju prijavu boravka i da će oni doneti odluku kako će dalje zbrinuti decu.

Podsetimo, deca su juče pronađena u Beogradu, bez povreda.

MUP je saopštio da će policija u Nišu po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva protiv dvadesetosmogodišnje majke dece podneti krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanje i zanemarivanje maloletnog lica.

Ona se sumnjiči da je zanemarivala potrebe svoje dvoje dece kao i da nije vodila računa o deci koja su se iz kuće udaljila u jutarnjim časovima 2. avgusta , a ona je njihov nestanak prijavila tek u večernjim.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija