Aktuelno

Policija obustavila pretragu za Dankom (2) kod Bora: Devojčica se ne nalazi na ovom području

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/03/2024

-

17:37

Policija obustavila pretragu za Dankom (2) kod Bora: Devojčica se ne nalazi na ovom području
Policija obustavila pretragu za Dankom (2) kod Bora: Devojčica se ne nalazi na ovom području - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić, Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom I. u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se devojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara.

Obustavljena je petraga terena, ali je intenziviran rad na pronalasku devojčice i neće se odustati dok dete ne bude nađeno.

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, saopštio je MUP.

Tokom proteklih 27 sati, u potrazi za Dankom, čiji je nestanak juče prijavljen, učestvovalo je više od 500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova - Žandarmerija, policija opšte nadležnosti, Uprava kriminalističke policije, Uprava za tehniku, Helikopterska jedinica, Sektor za vanredne situacije, Uprava saobraćajne policije, Policijska uprava u Boru, kao i Gorska služba spasavanja i članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Otac devojčice nije išao na poligraf

Kako saznaje Tanjug, otac do sada nije išao na poligraf, dok je od majke uzet mobilni telefon na veštačenje. 

"Tako se radi kada su ovakvi slučajevi u pitanju, mora da se ispitaju svi njihovi kontakti, da li su možda u sve ovo umešane neke treće osobe, za koje roditelji nisu znali. Ili nisu bili svesni uopšte tuđih planova, tako da će istraga ići i dalje. Naravno, radiće se na tome dok se ne otkrije gde je nestala devojčica i uopšte da li je nestala, da li je oteta i šta se dogodilo sa njom", javlja Tanjugov izveštač sa terena.

Gde i kako je Danka nestala?

Devojčica Danka I. je nestala juče oko 13.45 u borskom naselju Banjsko Polje. Ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

U trenutku nestanka imala je maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep. Ona je nestala na nezgodnom terenu, naveli su zvaničnici.

Tanjug
Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je rekao da je reč o prigradskom naselju gde su šume i potoci. "Na samom kraju tog mesta se desio nestanak naše male sugrađanke", naveo je.

Prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME!

Povodom nestanka devojčice u Boru, u Srbiji je prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME! koji je namenjen za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica.

Cilj je da se omogući brza distribucija informacija svim građanima preko entiteta nadležnih za informisanje javnosti, kada policija proceni da bi objavljivanje ove informacije u javnosti doprinelo pronalasku deteta.

Hitno obaveštavanje podrazumeva slanje poruke o nestanku maloletnog lica sa svim relevantnim informacijama i to prekidom TV i radio programa, slanjem SMS-a svim građanima preko njihovih mobilnih operatora, prikazima na ekranima na auto-putu, aerodromima, železničkim i autobuskim stanicama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija