Aktuelno

U Pirotu veliko hapšenje zbog neosnovanog dobijanja i korišćenja kredita

Komentari

Autor: Tanjug

29/03/2024

-

19:07

U Pirotu veliko hapšenje zbog neosnovanog dobijanja i korišćenja kredita
Policija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Pirotu, uhapsili su I. P. (45), faktički odgovorno lice jedne destilerije u Pirotu, i T. P. (37), odgovorno lice te destilerije, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti.

Takođe, uhapšeni su i M.S. (41), odgovorno lice PR "Sandi metal" iz Pirota, i M.M. (48), odgovorno lice jednog privrednog društva iz Gornjeg Milanovca, osumnjičeni za neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti u pomaganju, saopštio je MUP.

Sumnja se da su M.S. i M.M. preko svojih firmi izdali fiktivne fakture i račune za prodaju opreme destileriji u ukupnoj vrednosti od 6.159.000 dinara, koju su oni od ranije imali u privatnom vlasništvu, i na taj način omogućili I.P. i T.P. dobijanje subvencije od 15.248.257 dinara od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, namenjene za kupovinu opreme za radnju u kojoj su bili odgovorna lica.

Na taj način I.P. i T.P. su, kako se sumnja, protivpravno prisvojili 15.248.257 dinara i za isti iznos oštetili budžet Republike Srbije.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija