Aktuelno

Uhapšeni državljanin Srbije i tri stranca, sumnja se da su izvršili otmicu mladića: Hteli da iznude 40.000 evra za otkup

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/03/2024

-

09:57

Uhapšeni državljanin Srbije i tri stranca, sumnja se da su izvršili otmicu mladića: Hteli da iznude 40.000 evra za otkup
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv četvorice osumnjičenih za otmicu A.A.A. (21) iz Bangladeša, od čijih su srodnika pokušali da iznude 40.000 evra za otkup.

Osumnjičeni su državljanin Republike Srbije Ivan Dž. (43), državljanin Islamske Republike Pakistan Kan N.N. (38), državljanin Republike Indije Ajay K. (32) i državljanin Narodne Republike Bangladeš Rashed R. (30), saopštilo je danas Više javno tužilaštvo.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo otmica u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna zatvora od 3 do 15 godina. Osumnjičeni su na saslušanju izneli svoje odbrane, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo. Sumnja se da su od 23. do 26. marta ove godine osumnjičeni silom odveli i zadržali oštećenog A.A.A., u nameri da od njega iznude novac u iznosu od 40.000 evra.

Ivan Dž. je, kako se sumnja, zajedno sa NN licima, 23. marta u Ustaničkoj ulici prišao oštećenom i predstavio mu se kao policajac, pokazujući mu policijsku značku, pa mu je rekao da mora sa njima do policijske stanice, što je oštećeni poslušao i ušao u crni automobil.

Tom prilikom je, kako se sumnja, Ivan Dž. oštećenom pretio pištoljem i rekao da mora da mu preda 40.000 evra ili da nikada neće napustiti Srbiji, te da će ga ubiti, ukoliko ne uplati novac na njegov račun. Osumnjičeni su oštećenog nakon toga zadržali do 26. marta u jednoj kući u naselju Mirijevo, gde su sa njim postupali na svirep način, nanevši mu teške telesne povrede.

Oni su, kako se sumnja, snimali oštećenog i poslali snimak njegovom bratu, rekavši mu da će ga ubiti ukoliko im ne pošalje 40.000 evra, a isto su tražili i od njegove majke, koja im je uplatila 25.000 evra preko aplikacije mobilnog bankarstva.

Oštećeni je u jednom trenutku krišom poslao lokaciju na kojoj je zadržan svom bratu, koji je slučaj prijavio policiji, nakon čega su osumnjičeni lišeni slobode.

MUP je ranije danas saopštio da su pripadnici MUP-a, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili srpskog državljanina I. Dž. (1980), državljanina Indije A. K. (1991), državljanina Pakistana K. N. N. (1986) i državljanina Bangladeša R. R. (1993), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo otmica. Oni se sumnjiče da su 23. marta ove godine u večernjim satima na ulici oteli dvadesetjednogodišnjeg muškarca iz Bangladeša, uz upotrebu sile ga uvukli u automobil i odvezli u jednu kuću u Beogradu, naveo je MUP.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija