Aktuelno

Proverava se niz lokacija na kojima su bili osumnjičeni za ubistvo devojčice, oni će danas biti saslušani u Tužilaštvu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/04/2024

-

15:17

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Trenutno se proverava niz lokacija na kojima su bili osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, ali policija zbog istrage ne saopštava koje su to lokacije, javlja dopisnica Euronews Srbija. 

Inače, dvojica osumnjičenih će u popodnevnim časovima biti saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, potvrđeno je za Euronews Srbija. J. S. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot, biće dovedeni u to tužilaštvo sa krivičnom prijavom Policijske uprave u Boru. 

Njima je juče, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, PU u Boru odredila zadržavanje zbog postojanja osnova sumnje da su dana 26. marta lišili života dete Danku Ilić. Na teret im se stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu. 

Kako reporterka Euronews Srbija javlja, postoji više lokacija na kojima su osumnjičeni bili i koje policija pretražuje. Tim povodom naša ekipa je bila danas u selima Zlot i Luka, odakle su osumnjičeni. 

Euronews Srbija

Građani Bora od juče popodne dolaze i pale sveće  u centru grada, donose igračke i cveće. Nakon desetodnevne potrage za dvogodišnjom Dankom koja je nestala u Banjskom polju, prvobitno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio a potom i MUP potvrdio da je devojčica ubijena, i da su uhapšena dvojica radnika JP Vodovod iz Bora, S. J. i D. D, zbog sumnje da su počinili ubistvo.

Danka je navodno ubijena na putu kolima, a telo je bačeno na deponiju. Međutim, i pored hapšenja osumnjičenih za telom devojčice se još uvek traga.

Postoji mogućnost da je telo prebačeno na drugo mesto. Ovo sumnju potkrepljuje saznanje policije oko toga da se jedan od osumnjičenih vratio na deponiju 28. marta.  Zbog toga se pretražuje salo Luka koje se nalazi nedaleko od Banjskog polja. MUP je saopštio da su dvojica osumnjičenih u potpunosti priznali izvršenje ovog zločina.

Inače, dvogodišnja Danka Ilić, nestala je 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, u istočnoj Srbiji. Njen nestanak prvi put je aktivirao sistem "Pronađi me", odnosno Amber alert u Srbiji, kojim se javnost hitno obaveštava o nestanku deteta. U međuvremenu je potragu za nestalom devojčicom iz Srbije objavio i Interpol, međunarodna policijska organizacija.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija