Aktuelno

Nastavljena potraga za telom Danke Ilić: Policija se povukla i odvela majku osumnjičenog

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/04/2024

-

14:04 >> 16:30

Nastavljena potraga za telom Danke Ilić: Policija se povukla i odvela majku osumnjičenog
Selo Zlot pretaga u septičkoj jami u kući osumnjičeniog - Copyright Euronews/Dragan Živanović

veličina teksta

Aa Aa

Potraga za telom ubijene devojčice Danke Ilić nastavlja se proverom više lokacija u borskom kraju, među kojima je i selo Zlot odakle je jedan od osumnjičenih.

Naš reporter javlja da se policija upravo povukla iz dvorišta osumnjičenog, ali da su zato sa sobom poveli majku osumnjičenog.

Vatrogasci su se potom vratili u dvorište pilane u komšiluku osumnjičenog.

Kako je ranije javio reporter Euronews Srbija, nakon pražnjenja septičke jame u kući osumnjičenog u selu Zlot, policija je uvela u dvorište osumnjičenog i potom ga odvezla. Potom je dovežen bager koji je kopao u dvorištu kuće, a prisutni su bili i spasioci vatrogasci koji su dovezli i drugu cisternu.

Kako saznajemo, potraga se proširila i na kuću komšije kod koga se pregledaju bunar i poljski WC.

Podsetimo, policija je ranije danas privela još dva lica - R.D. (1951) i D.D. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da su D.D. (1974) osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić pomogli da premesti telo devojčice sa deponije u okolini Banjskog Polja na za sada nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora.

Zbog postojanja osnova sumnje da su najverovatnije 28. marta ove godine počinili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, R.D. i D.D. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako nezvanično saznajemo, radi se o ocu i bratu D.D, koji je osumnjičen za ubistvo Danke Ilić.

Osim toga, dvojica osumnjičenih J.S. (50) iz sela Luka i D.D. (50) iz sela Zlot, sprovedeni su sinoć na saslušanje u Više javno tužilaštvu u Zaječaru. Kako se navodi u saopštenju, oni se terete za krivično delo teškog ubistva u saizvršilaštvu. Osumnjičeni D.D. je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, dok se S.J. branio ćutanjem i njima je određen pritvor do 30 dana.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija