Aktuelno

Privedeni otac i brat jednog od osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić, sumnja se da su pomagali u premeštanju tela

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/04/2024

-

10:12

Privedeni otac i brat jednog od osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić, sumnja se da su pomagali u premeštanju tela
Privedeni otac i brat jednog od osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić, sumnja se da su pomagali u premeštanju tela - Copyright Privatna arhiva, Euronews/Dragan Živanović

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su R.D. (1951) i D.D. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da su D. D. (1974) osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić pomogli da premesti telo devojčice sa deponije u okolini Banjskog Polja na za sada nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora.

Zbog postojanja osnova sumnje da su najverovatnije 28. marta ove godine počinili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, R.D. i D.D. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako nezvanično saznajemo, radi se o ocu i bratu D.D, koji je osumnjičen za ubistvo Danke Ilić.

Euronews/Dragan Živanović

 

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Zaječaru je ranije danas saopštilo da je osumnjičenima za ubistvo Danke Ilić, nakon saslušanja, određen pritvor do 30 dana.

Dvojica osumnjičenih J.S. (50) iz sela Luka i D.D. (50) iz sela Zlot, sprovedeni su sinoć na saslušanje u Više javno tužilaštvu u Zaječaru. Kako se navodi u saopštenju, oni se terete za krivično delo teškog ubistva u saizvršilaštvu. Osumnjičeni D.D. je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, dok se S.J. branio ćutanjem.

Osumnjičeni su da su automobilom udarili devojčicu, a nakon toga se dogovorili da telo deteta bace.

Kako javlja reporter Euronews Srbija sa terena, potraga za telom ubijene devojčice se nastavlja, proverom više lokacija u borskom kraju, među kojima je i selo Zlot gde se vrši pretraga septičke jame.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provera svih tragova i informacija uhapsili S.J. (50) i D.D. (50), zbog sumnje da su ubili devojčicu.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija