Aktuelno

Preko Doma za stare u Leskovcu kupovala nameštaj, plaćala račune i telefone... Uhapšena zbog zloupotrebe položaja

Komentari

Autor: Tanjug

13/04/2024

-

18:39

Preko Doma za stare u Leskovcu kupovala nameštaj, plaćala račune i telefone... Uhapšena zbog zloupotrebe položaja
Tanjug/AP/Matt Rourke - Copyright Tanjug/AP/Matt Rourke

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP uhapsili su G.S. (63) zbog sumnje da je izvršila zloupotrebu službenog položaja na taj način što je kao odgovorno lice doma za odrasle i starije u Leskovcu, od 2017. do marta ove godine jednoj turističkoj agenciji iz Beograda odobrila plaćanje u iznosu od 213.433 dinara sa računa te ustanove, a što je potom, kako se sumnja, iskoristila za sopstveni odmor.

Takođe, ona se sumnjiči da je za svoje potrebe naručila ugradni nameštaj i platila ga sa računa ustanove dobavljaču u iznosu od 195.984 dinara, kao i da je nakon zaključenih ugovora o korišćenju usluga jednog mobilnog operatera, preuzela veći broj SIM kartica i mobilnih telefona, pa  je osam mobilnih telefona i osam kartica, kako se sumnja, poklonila prijateljima, dok su računi i rate za telefone u iznosu od 916.338 dinara plaćani sa računa ustanove, saopštio je MUP.

G. S. se sumnjiči se i da je uprkos određenom limitu za potrošnju na službenim brojevima telefona, sa računa ustanove plaćala prekoračenja na šest službenih kartica, i na taj način oštetila dom za odrasle za 220.501 dinar.

Na ovaj način, G. S. je, kako se sumnja, oštetila navedenu ustanovu za ukupno 1.546.257 dinara, dodaje se u saopštenju.

Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju MUP-a.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija