Aktuelno

Nastavlja se potraga za telom dvogodišnje Danke Ilić: Policija pregleda deponije na potezu od sela Zlot ka Sumrakovcu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

14/04/2024

-

11:24

Nastavlja se potraga za telom dvogodišnje Danke Ilić: Policija pregleda deponije na potezu od sela Zlot ka Sumrakovcu
Nastavlja se potraga za telom dvogodišnje Danke Ilić: Policija pregleda deponije na potezu od sela Zlot ka Sumrakovcu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Potraga za telom dvogodišnje Danke Ilić iz Bora se nastavlja, a pretražuje se potez od sela Zlot ka selu Sumrakovac, javlja reporter Tanjuga.

Na tom potezu se pregleda nekoliko deponija, a policija pregleda i rezervoare sa vodom kojih ima mnogo u tom kraju, jer su osumnjičeni za ubistvo devojčice radili u Javnom komunalnom preduzeću "Vodovod". U potragu su se uključili i pripadnici Žandarmerije.

S obzirom na to da je reč o velikom terenu, ima mnogo mesta na kojima bi telo devojčice moglo da bude, a u selu Zlot pretražena je i okolina kuće D. D., koji je jedan od osumnjičenih za ubistvo. On je na saslušanju rekao da je premeštao telo, a to otežava rad policije, jer na neka mesta moraju da se vrate i po nekoliko puta i da utvrde sa sigurnošću da telo u međuvremenu možda nije prebačeno na ta mesta koja su oni ranije pregledali.

MUP Srbije

 

Kako je juče saopšteno iz MUP, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije, zajedno sa kolegama iz Bora i policijskim službenicima Policijske uprave Bor, intenzivno rade na pronalasku tela dvogodišnje devojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim slučajem, saopštio je MUP.

Takođe, u potragu se priključilo i 50 pripadnika Žandarmerije na potezu od sela Zlot ka mestu Sumrakovac, a akcijom pretrage terena rukovodi načelnik Policijske uprave Bor Zoran Milijić.

MUP ističe da je od momenta prijave nestanka 26. marta, u potrazi za nestalom devojčicom učestvovalo više stotina pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji su intenzivno radili na detaljnoj pretrazi šireg i užeg područja u ovom delu Borskog okruga.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila J.S. i D.D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju. Na teret im se stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

D.D. je na saslušanju priznao zločin, dok se J.S. branio ćutanjem, a njima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana. Naknadno su uhapšeni D.D. i R.D., otac i brat osumnjičenog D.D., zbog sumnje da su mu pomogli da premesti telo devojčice na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog je preminuo u Policijskoj upravi u Boru, dok je ocu osumnjičenog određen pritvor do 30 dana. U međuvremenu je direktor JP "Vodovod" u Boru podneo ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija