Aktuelno

Nastavlja se potraga za telom dvogodišnje Danke: Policija angažovana u Borskom okrugu

Komentari

Autor: Tanjug

12/04/2024

-

11:52

Nastavlja se potraga za telom dvogodišnje Danke: Policija angažovana u Borskom okrugu
Nastavlja se potraga za telom dvogodišnje Danke: Policija angažovana u Borskom okrugu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

U Borskom okrugu se i danas, deveti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, na terenu nastavlja potraga za telom devojčice, potraga je bazirana na širi atar sela Zlot, gde se nalazi kuća D.D., jednog od osumnjičenih za ubistvo devojčice, i potez prema Banjskom polju.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda i Bora pregledaju okolinu kuće D. D., ranije je ispražnjen i pretražen rezervoar za vodu, a zatim i korito potoka koji se nalazi u okolini, kao i više rezervoara ili bunara koji se tu nalaze.

Pripadnici UKP Bor i beogradskog UKP-a, zajedno sa vatrogasnim kamionom sa posebnom opremom za pretragu terena, u utorak su stigli u selo Zlot, u okolinu kuće D. D., osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Pretražen je i drugi deo Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, pretražila prvih 3,5 kilometara. Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara.

Poslednji put viđena pre 19 dana

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila J.S. i D.D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Na teret im se stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

D.D. je na saslušanju priznao zločin, dok se J.S. branio ćutanjem, a njima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.  

MUP Srbije

 

Naknadno su uhapšeni D.D. i R.D., otac i brat osumnjičenog D.D., zbog sumnje da su mu pomogli da premesti telo devojčice na za sada nepoznatu lokaciju.

Brat osumnjičenog je preminuo u Policijskoj upravi u Boru, dok je ocu osumnjičenog određen pritvor do 30 dana.

U međuvremenu je direktor JP "Vodovod" u Boru podneo ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija