Aktuelno

Brat osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić preminuo u Policijskoj upravi u Boru

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/04/2024

-

13:18

Brat osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić preminuo u Policijskoj upravi u Boru
Brat osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić preminuo u Policijskoj upravi u Boru - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Osumnjičeni D. D. (1984) iz Bora kome je u subotu određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je pomogao D. D. (1974) osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić nakon izvršenog krivičnog dela, preminuo je noćas u Policijskoj upravi u Boru.

D. D. je u ranim jutarnjim satima pozlilo i uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i lekara Doma zdravlja u Boru koji su pokušali reanimaciju on je u 3.10 časova preminuo, a od strane lekara mrtvozornika konstatovana je prirodna smrt, saopštio je MUP.

O događaju je odmah obavešteno Više javno tužilaštvo u Zaječaru koje je naložilo obdukciju na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

Podsetimo, policija je u subotu privela dva lica - R.D. (1951) i D.D. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da su D.D. (1974) osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić pomogli da premesti telo devojčice sa deponije u okolini Banjskog Polja na za sada nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora. Reč je o ocu i bratu D.D, koji je osumnjičen za ubistvo Danke Ilić.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, kako je ranije saopšteno, intenzivno sprovode detaljnu pretragu terena na teritoriji grada Bora u potrazi za telom dvogodišnje Danke Ilić za čije se teško ubistvo sumnjiče S. J. (1974) i D. D. (1974), obojica iz Bora.

Kako je saopštio MUP, više desetina pripadnika policije Ministarstva unutrašnjih poslova uz korišćenje najsavremenije opreme trenutno pretražuje Lazarevu pećinu koja se nalazi oko tri kilometara od sela Zlot u kom živi osumnjičeni D. D, Lazarev kanjon kao i celokupno područje duž Zlotske reke u potrazi za telom deteta koje je, kako se sumnja, on drugog dana nakon izvršenog krivičnog dela premestio sa deponije u okolini Banjskog Polja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sprovodiće opsežnu pretragu teritorije grada Bora u cilju pronalaska tela devojčice i utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je nastradala.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija