Aktuelno

Nastavljena potraga za telom Danke Ilić, MUP: Pretražuje se Lazareva pećina, kanjon, područje oko Zlotske reke

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

07/04/2024

-

08:23

Nastavljena potraga za telom Danke Ilić, MUP: Pretražuje se Lazareva pećina, kanjon, područje oko Zlotske reke
Nastavljena potraga za telom Danke Ilić, MUP: Pretražuje se Lazareva pećina, kanjon, područje oko Zlotske reke - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno sprovode detaljnu pretragu terena na teritoriji grada Bora u potrazi za telom dvogodišnje Danke Ilić za čije se teško ubistvo sumnjiče S. J. (1974) i D. D. (1974), obojica iz Bora-

Kako je saopštio MUP, više desetina pripadnika policije Ministarstva unutrašnjih poslova uz korišćenje najsavremenije opreme trenutno pretražuje Lazarevu pećinu koja se nalazi oko tri kilometara od sela Zlot u kom živi osumnjičeni D. D, Lazarev kanjon kao i celokupno područje duž Zlotske reke u potrazi za telom deteta koje je, kako se sumnja, on drugog dana nakon izvršenog krivičnog dela premestio sa deponije u okolini Banjskog Polja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sprovodiće opsežnu pretragu teritorije grada Bora u cilju pronalaska tela devojčice i utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je nastradala.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Dvojici osumnjičenih za ubistvo deteta određen je pritvor do 30 dana. 

Policija je juče pregledala dvorišta komšija i okolne bunare, a u selu Zlot, ispred kuće D. D., osumnjičenog za ubistvo devojčice, bili su dovezeni i cisterna za isušivanje septičke jame i bager.

Nakon deset dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva pedesetogodišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo i oni su sprovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Zaječaru. 

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Njima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično delo – teško ubistvo u saizvršilaštvu. Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se J. S. branio ćutanjem. 

Policija je u subotu privela još dva lica - R.D. (1951) i D.D. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da su D.D. (1974) osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić pomogli da premesti telo devojčice sa deponije u okolini Banjskog Polja na za sada nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora. Kako nezvanično saznajemo, radi se o ocu i bratu D.D, koji je osumnjičen za ubistvo Danke Ilić.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Zbog postojanja osnova sumnje da su najverovatnije 28. marta ove godine počinili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, R.D. i D.D. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, navodi se u saopštenju MUP-a.

Komentarišući ubistvo dvogodišnje devojčice, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će novoj vladi uputiti u pisanoj formi zahtev da razmotri da li će predložiti skupštini izmene i dopune Krivičnog zakona kako bi se uvela smrtna kazna za najteža krivična dela.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u četvrtak, nakon opsežne akcije, detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsili J. S. i D. D., zbog sumnje da su ubili devojčicu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija