Aktuelno

Svećlja i Hodža: Zaplenjena velika količina municije i oružja u Zvečanu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/05/2024

-

21:00

Svećlja i Hodža: Zaplenjena velika količina municije i oružja u Zvečanu
Svećlja i Hodža: Zaplenjena velika količina municije i oružja u Zvečanu - Copyright Euronews/Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja i generalni direktor policije Gazmend Hodža, pokazali su večeras novinarima naoružanje i municiju, kako su rekli, zaplenjenu danas u jednom objektu u Zvečanu, a da je priveden jedan bivši pripadnik Kosovske policije, u blizini čije kuće je oružje pronađeno.

"Policijska stanica Zvečan, prema dobijenim informacijama od građana i Obaveštajne agencije, izvršila je raciju u okolini Zvečana kod Gvozdenog mosta. Tamo je pronađeno oružje, vojna oprema, eksploziv, šok bombe, za koje se sumnja da su tamo ostavljene sa ciljem da se napadnu bezbednosne institucije Kosova i da se stvori nesigurnost i stvori neuobičajena bezbednosna situacija u ovom delu", rekao je Hodža novinarima.

Prema njegovim rečima, policija je uspešno izvela akciju, zaplenila naoružanje a jedna osoba je privedena.

"Pronađeno je 1.588 komada municije ili patrona, 10 pušaka, šest AK 47, mitraljez, 62 granate, eksploziv, dvogled, radio, prigušivači, maske, panciri, uniforme Vojske Srbije i 10 uniformi Kosovska policija, oprema za dronove", rekao je on, najavivši nastavak istrage.

Euronews/Anđelka Ćup

 

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja je rekao da će "oni koji krše ustavni poredak i krše zakon, pre ili kasnije svi izaći pred lice pravde i biće kažnjeni na osnovu dela koje su izazvali ili planirali da izazovu, kako bi urušili bezbednost Kosova".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija