Aktuelno

Šta se zna o slučaju sa Voždovca: Brat potpredsednika Vlade FBiH preminuo nakon što je pretučen u parku

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/05/2024

-

12:26

Šta se zna o slučaju sa Voždovca: Brat potpredsednika Vlade FBiH preminuo nakon što je pretučen u parku
Šta se zna o slučaju sa Voždovca: Brat potpredsednika Vlade FBiH preminuo nakon što je pretučen u parku - Copyright Fonet/Ana Paunković

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu intenzivno rade na pronalasku dve, za sada nepoznate osobe, za koje se sumnja da su pretukle muškarca, koji je u Urgentnom centru preminuo. Reč je o Đorđu Mijatoviću (37), bratu potpredsednika Vlade Federacije BiH i ministra razvoja i preduzetništva Vojina Mijatovića. On je pretučen u dečjem parku u opštini Voždovac, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

"Putuj brate moj, na neko lepše mesto. Juče je u Beogradu ubijen moj mlađi brat. Sve što bih sada rekao nema smisla, jer ovo što se desilo svakako nema smisla. I ovo je nažalost sastavni deo igre koja se zove život. Ljudi moji hvala svima koji se javljate, čuvajte sebe i ljude oko sebe", napisao je Vojin Mijatović na Fejsbuku.

 

 

Više javno tužilaštvo u Beogradu ranije je dalo nalog policiji da identifikuje učesnike događaja i prikupi sve neophodne podatke i obaveštenja u vezi sa slučajem. Tužilaštvo je naložilo i obdukciju sa toksikologijom, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Osmo odeljenje Uprave kriminalističke policije za grad Beograd obavestilo je dežurnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da je u Ulici Dragice Končar na Voždovcu došlo do fizičkog sukoba između nepoznatih lica i Mijatovića, u kojem je Mijatović zadobio povrede glave, nakon čega je prevezen u Urgentni centar, gde je ubrzo preminuo. 

Dačić potvrdio informacije

Kako je danas saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, policija je odmah po prijavi, u nedelju u 18.20 sati, da su u jednom parku na Voždovcu dve osobe pretukle muškarca, izašla na lice mesta, te da se intenzivno radi na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti, kao i pronalasku osumnjičenih osoba.

Prema prvim informacijama, sumnja se da je Mijatović pao i udario glavom u beton, nakon čega je dobio epi napad.

"Utvrđuju se činjenice kako je došlo do smrti. Mora da se izvrši obdukcija. Policija je sinoć oko 18-19 sati dobila poziv da je došlo do neke tuče i otišla je na tu adresu na opštini Voždovac gde je i zatekla povređenog", rekao je Dačić za Blic TV.

Do sukoba je došlo, kako je ispričao ministar, a prema rečima supruge preminulog, nakon što su se njihova deca žalila da dvojica koja su pretukla preminulog čoveka nisu mališanima hteli da vrate loptu.

"Otac je izašao, čula se neka galama i kada je žena izašla saznala je da je imao sukob sa dvojicom mladića. Odvezen je u Urgentni centar gde je i preminuo. Uzrok smrti se utvrđuje", rekao je Dačić.

Kako navodi, ubistvo sigurno nije u pitanju, ali se utvrđuje da li je čovek preminuo od posledice sukoba.

"Lekari kažu da je bilo i nekih zdravstvenih problema, neki epileptični napad ili se možda srčani napad, ali to je sada pitanje. Najveći problem je što ne postoje kamere i što nema svedoka da bi se tačno utvrdilo šta se dogodilo", izjavio je Dačić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija