Aktuelno

Predao se drugi osumnjičeni za napad na Đorđa Mijatovića na Voždovcu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/05/2024

-

10:16

Predao se drugi osumnjičeni za napad na Đorđa Mijatovića na Voždovcu
Predao se drugi osumnjičeni za napad na Đorđa Mijatovića na Voždovcu - Copyright Fonet/Ana Paunković

veličina teksta

Aa Aa

Policiji se predao drugi osumnjičeni za napad na Đorđa Mijatovića, brata ministra u Vladi Federacije BiH, koji je tom prilikom i preminuo, saznaje nezvanično Euronews Srbija.

Prethodno je uhapšen i maloletnik (16) koji se takođe sumnjiči za teško ubistvo Đorđa Mijatovića (37). On je priveden na saslušanje kod sudije za maloletnike Višeg suda u Beogradu, potvrđeno je ranije za Euronews Srbija iz Višeg javnog tužilaštva.

Nakon saslušanja, njemu je određen pritvor od 30 dana i to da ne bi uticao na svedoke, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, rekla je za Tanjug portparol Višeg suda u Beogradu Milica Veličković. On se sumnjiči za krivično delo teško ubistvo. 

MUP je juče saopštio da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu intenzivno rade na pronalasku dve, za sada nepoznate osobe, za koje se sumnja da su pretukle četrdesetogodišnjeg muškarca, koji je u Urgentnom centru preminuo. Kako je navedeno, policija je u nedelju u 18.20 časova dobila prijavu da su u jednom parku na Voždovcu dve osobe pretukle četrdesetogodišnjeg muškarca.

Dačić: Identifikovani napadači na Đorđa Mijatovića

Ranije danas, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je policija identifikovala oba napadača na Đorđa Mijatovića, brata potpredsednika Vlade Federacije BiH, koji je u nedelju ubijen u Beogradu, a da je jedan od njih, F.B. (16) već uhapšen.

Dačić je u izjavi novinarima nakon pokazne vežbe Sektora za vanredne situacije na Adi Ciganliji, rekao da je drugi napadač N.Z. (17) preko svoje majke poručio da će se sam predati u toku dana.

"Možda je to već učinio u ovim trenucima", rekao je Dačić.

On je naglasio da rezultati obdukcije pokazuju da je Đorđe Mijatović umro od povreda glave.

"Pošto smo u međuvremenu došli do snimaka, mislim da je jasno da je posle tuče u kojoj su učestvovali, on bio toliko povređen da je od tih posledica preminuo u Urgentnom centru. I upravo zbog toga će ova dva maloletna lica, oni su glavni usumnjičeni, biti predati dalje tužilaštvu i drugim državnim organima kako bi se procesuirali za najteža krivična dela", rekao je Dačić.

On je pohvalio pripadnike policije koji su radili na tom slučaju, jer je, kako je rekao, to bio izuzetno komplikovan slučaj u kojem nije bilo svedoka i moralo se veoma pažljivo prići svemu tome.

"Mi smo zaplenili nekoliko snimaka sa okolnih kamera koji su na drugim nekim objektima, pošto nema direktnog snimka konkretno tog terena. Ali je sa svih tih kamera bilo moguće, uz dosta pažnje, zato što je reč o maloletnim licima, identifikavati lica. Tako da, što se tiče policije, svima treba da bude jasno da niko neće moći da izbegne hapšenje", poručio je Dačić.

On je takođe opomenuo medije da vode računa da je reč o maloletnim osobama i da po našem zakonodavstvu postoji njihova zaštita.

Dačić je rekao i da je sud u Španiji doneo odluku o izučenju Milinka Brašnjevića, koji je uhapšen u toj zemlji u zajedničkoj akciji srpske policije i španske nacionalne policije i da se očekuje njegovo izručenje.

"On je osumnjičen je da je direktni izvršilac ubistva u Atini od pre nekoliko godina", naveo je Dačić.

Komentari (0)

Srbija