Aktuelno

Protest zbog napada na aktivistu udruženja "Odbranimo šume Fruške Gore"

Komentari

Autor: Nataša Kovačev

12/08/2021

-

17:10

Euronews Serbia

veličina teksta

Aa Aa

Ispred Nacionalnog parka Fruška Gora održan je protest povodom fizičkog napada na aktivistu udruženja "Odbranimo šume Fruške Gore" Petra Živanovića.

Sam aktivista koji je napadnut, Petar Živanović, rekao je da je razočaran jer od Nacionalnog parka Fruška Gora nije čuo izvinjenje.

On je rekao i da su neophodne sankcije zbog svega što se dogodilo, kako se to više ne bi ponovilo.

Kako je dodao, naročito tu misli na sankcionisanje zaposlenog u NP Fruška Gora koji je "tu stajao, navodno ne pokušavajući da spreči napad".

Ranije su, inače, organizatori protesta izneli nekoliko zahteva.

Prvi među njima je ostavka direktora NP Fruška Gora Radoslava Krunića, zatim da se objave puna imena i prezimena počinioca ovog dela, za koja preduzeća rade, ali i da li su u vreme napada obavljali nelegalnu seču šume.

Euronews Srbija/Printskrin

 

Policija je juče saopštila kako su identifikovani napadači, i da su dvojica iz Loznice, a dvojica iz Beočina. Navedeno je i da će policija protiv njih podneti krivičnu prijavu, ali i da će se nastaviti ispitivanje eventualne ilegalne seče na Fruškoj Gori.

Predstavnici Nacionalnog parka Fruška Gora rekli su ranije za Euronews Srbija da će, ukoliko se utvrdi da je njihov zaposleni u bilo kom vidu učestvovao u ovom incidentu, biti sankcionisan.

Podsetimo, Petar Živanović, aktivista Pokreta "Odbranimo šume Fruške gore", koji je proteklih meseci često sakupljao smeće po tom nacionalnom parku i simbolično ga ostavljao pred vratima uprave, fizički je napadnut u subotu tokom šetnje kroz šumu. 

Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici identifikovali su četvoricu muškaraca, dvojicu iz Loznice starosti 26 i 23 godine i dvojicu iz Beočina starosti 38 i 21 godinu, koji se sumnjiče da su 7. avgusta ove godine četrdesetogodišnjem aktivisti Udruženja za zaštitu i čistu Frušku goru zadali više udaraca u glavu i telo.

Potom su mu, kako se sumnja, uzeli mobilni telefon kojim ih je fotografisao i izbrisali fotografije, a zatim mu vratili telefon, saopšteno je iz MUP-a.

Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, intenzivnim i operativnim radom, identifikovali su četvoricu muškaraca, dvojicu iz Loznice starosti 26 i 23 godine i dvojicu iz Beočina starosti 38 i 21 godinu, koji se sumnjiče da su 7. avgusta ove godine četrdesetogodišnjem aktivisti Udruženja za zaštitu i čistu Frušku goru zadali više udaraca u glavu i telo.

Potom su mu, kako se sumnja, uzeli mobilni telefon kojim ih je fotografisao i izbrisali fotografije, a zatim mu vratili telefon, saopšteno je iz MUP-a.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija