Aktuelno

Četvorica osumnjičenih za napad na aktivistu na Fruškoj gori

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Nataša Kovačev

11/08/2021

-

09:58

Četvorica osumnjičenih za napad na aktivistu na Fruškoj gori
Četvorica osumnjičenih za napad na aktivistu na Fruškoj gori - Copyright Euronews Srbija/Printskrin

veličina teksta

Aa Aa

Petar Živanović, aktivista koji je proteklih meseci često sakupljao smeće po tom nacionalnom parku i simbolično ga ostavljao pred vratima uprave,fizički je napadnut u subotu tokom šetnje kroz šumu. Policija Sremske Mitrovice je identifikovala četvoricu muškaraca osumnjičenih za ovaj napad, saznaje Euronews Srbija.

Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, intenzivnim i operativnim radom, identifikovali su četvoricu muškaraca, dvojicu iz Loznice starosti 26 i 23 godine i dvojicu iz Beočina starosti 38 i 21 godinu, koji se sumnjiče da su 7. avgusta ove godine četrdesetogodišnjem aktivisti Udruženja za zaštitu i čistu Frušku goru zadali više udaraca u glavu i telo.

Potom su mu, kako se sumnja, uzeli mobilni telefon kojim ih je fotografisao i izbrisali fotografije, a zatim mu vratili telefon, saopšteno je iz MUP-a.

Policija će protiv njih četvorice nadlženom tužilaštvu podneti krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

Kako se navodi, pripadnici policije nastavljaju dalji rad na utvrđivanju okolnosti u vezi sa nelegalnom sečom šume u Nacionalnom parku Fruška gora.

"Šutirali su me, pesničili"

Redovnu vikend šetnju Fruškom gorom, osim za rekreaciju, Petar Živanović koristi da fotografiše ono što zatekne na terenu i pokupi smeće zaostalo iza radnika koji seku i odnose debla. Proteklog vikenda dogodilo mu se nešto što nikada do tada nije – fizički napad čije su posledice i dalje vidljive na njegovom licu. 

"Ja sam dobacio tim licima koja su bila tamo nešto u stilu – vidite šta vaši ljudi ostavljaju. Oni su burno reagovali, govorili mi da stanem. Ja sam uslikao to smeće i uslikao sam traktor koji je u tom momentu dolazio, koji je vukao debla", rekao je Živanović juče za Euronews Srbija.

Najpre su mu, kako je objasnio, tražili da obriše fotografije, a zatim je, priča, usledio i fizički napad. 

"Oni su me šutirali, pesničili... baš su se krvnički iživljavali na meni. Bilo je četvoro, petoro njih, aktivno su učestvovali u tuči, takoreći. U napadu. Dok je za sve to vreme čuvar Nacionalnog parka u uniformi stajao mirno, nije ništa sprečavao. Čak naprotiv i on me je psovao", dodao je.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija