Aktuelno

Spektakl na vodi: 19. karnevala brodova na Savi kao završnica Beogradskih dana porodice (FOTO)

Komentari

Autor: Tanjug

15/06/2024

-

20:05

Spektakl na vodi: 19. karnevala brodova na Savi kao završnica Beogradskih dana porodice (FOTO)
Spektakl na vodi: 19. karnevala brodova na Savi kao završnica Beogradskih dana porodice (FOTO) - Copyright TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Program 19. "Karneval brodova" tokom koga će Beograđani i njihovi gosti sa Savske Promenade imati priliku da uživaju u defileu više od 60 dekorisanih plovila, koji će se kretati na delu Save od Gazele do Brankovog mosta, počeo je himnom Beograda, a proglašenjem najlepšeg večeras će biti zatvorena dvomesečna manifestacija Beogradski dani porodice.

Program je počeo u 17 sati himnom Beograda i hitovima za decu u izvođenju hora "Čarolija", koji će zajedno sa nastupom Plesnog kluba "La Luna" i mažoretkinjama iz Bele Crkve razveseliti posetioce.

Tanjug/Tara Radovanović

 

 Posle 18 sati uslediće svečani defile Policijskog orkestra, koji je postao svojevrsni zaštitni znak manifestacije. Na taj način biće označen početak defilea brodova zakazanog za 19 sati a u kom učestvuju jedriličari Akademskog jedriličarskog kluba Beograd, atraktivni turistički brodovi, plovila različitih vrsta i namena iz svih beogradskih marina. 

Predvodnik parade na vodi biće čuveni brod "Vatrogasac" sa vodenim topovima, a za njim će ploviti brod "Horizont" na kom će biti članovi Internacionalne policijske asocijacije IPA. 

Mediji će defile pratiti sa broda "Nikola Tesla".

 

Sva plovila učestvuju u izboru za najlepše dekorisan brod, a pobednike očekuju vredne nagrade.

Po završetku karnevala na vodi, program na obali se nastavlja koncertom gudačkog kvarteta "Dinamica Music",  koji čine tri električne violine i di-džej.

Uslediće koncert Zorje, pevačice koja je imala i zapažen nastup na Beoviziji, a zatim i grupe "Dečak iz vode", posvećene sećanju na Milana Mladenovića i EKV, a čija je specijalna gošća Tanja Jovičević.

Tanjug/Tara Radovanovic

 

Na prostoru ispred TC "Galerija", sve do Kule Beograd, roditelji i deca mogu da uživaju u likovnim radionicama "Obojena barka, porodična barka", Dečjeg kulturnog centra Beograda, postavci Muzeja iluzija i bogatom karnevalskom "Master kraft" bazaru sa suvenirima, umetninama, rukotvorinama i domaćim proizvodima. 

Među izlagačima je Udruženje žena iz Vojvodine "Naše nasleđe", koje predstavlja ručne radove heklanja, pletenja, vezenja i tkanja, kao i Udruženje SOS Dečja sela Srbija, u čijem učešću se ogleda i humanitarni karakter "Beogradskog karnevala brodova".

 "Beogradskim karnevalom brodova" koji organizuje Turistička organizacija Beograda, uz podršku Grada Beograda završavaju se Beogradski dani porodice.

Tanjug/Tara Radovanović

 

Danas u završnici Beogradskih dana porodice koji su proglašeni manifestacijom od posebnog značaja na platou na Trgu republike održava se i finale međunarodnog takmičenja u slikarstvu "Art battle". 

Kvalifikacije za današnje finale održavane su tokom dva meseca u zoni slikarstva na Topličinom vencu u okviru Beogradskih dana poreodice - manifestacija koja promoviše radost, druženje i ljubav, a koju je inicirao je gradonačelnik Aleksandar Šapić. 

Manifestacija je od 15. aprila kada je počela održavana na više od 18 lokacija u glavnom gradu. Obišao ju je sa gradonačelnikom između ostalog i patriharh Porfirije.

Tokom te važne manifestacije u užem centru grada bilo je postavljeno više od deset bina, organizovano preko stotinu koncerata klasične muzike, džeza, bluza, pop-rok muzike.

Prvi put prikazani su i baleti, a šansu su dobili i najbolji mladi bendovi.

Organizovan je i veliki beogradski porodični karneval koji je okupio više od 300 dece iz beogradskih vrtića.

Priliku da se predstave imala su i kulturno-umetnička društva iz cele zemlje.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija