Aktuelno

Trodnevna žalost u Sjenici zbog ubistva novinara Edina Hamidovića

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/08/2021

-

11:38

Trodnevna žalost u Sjenici zbog ubistva novinara Edina Hamidovića
Edin Hamidović - Copyright Facebook.com

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić proglasio je trodnevnu žalost u toj opštini zbog smrti novinara Edina Hamidovića (48) u koji je preminuo u četvrtak uveče nakon što je pucano na njega u centru grada. Dan žalosti počeo je juče i trajaće zaključno sa sutrašnjim danom.

"Dani žalosti obeležavaju se spuštanjem zastava na pola jarbola, odnosno koplja kako na zgradi Opštine Sjenica, tako i na svim javnim preduzećima i ustanovama na teritoriji Opštine Sjenica. Za vreme dana žalosti zabranjeno je emitovanje narodne i zabavne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mestima. Elektronski i drugi mediji, kao i sve ustanove dužni su da svoj program prilagode Danima žalosti", navodi se u Odluci koja je objavljena na sajtu opštine.

 

 

Informaciju o smrti novinara saopštile su Sjeničke novine na svom Fejsbuk profilu.

Podsetimo, Hamidović je teško ranjen pre nedelju dana u večernjim satima dok je šetao sa porodicom centrom Sjenice. Na njega je nepoznato lice ispalilo četiri metka iz automobila u pokretu, prenose mediji.

On je najpre zbinut u novopazarskoj Opštoj bolnici, ali je zbog naglog pogoršanja prebačen u KC Kragujevac, gde je i preminuo.

Za ubistvo novinara osumnjičen je E.L. koji je od toga trenutka u bekstvu. Kako mediji dalje prenose, sukob Hamidovića i osumnjičenog nastali su pre nekoliko meseci zbog tekstova u Sjeničkim novinama, a pojedini mediji navode i da je povod tome i politička svađa.

 

Komentari (0)

Srbija