Aktuelno

Stigla i nagrada iz Grčke za srpske spasioce koji su danima pomagali u gašenju vatrene stihije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/08/2021

-

15:29

Stigla i nagrada iz Grčke za srpske spasioce koji su danima pomagali u gašenju vatrene stihije
Stigla i nagrada iz Grčke za srpske spasioce koji su danima pomagali u gašenju vatrene stihije - Copyright Facebook.com/@srbijamup Government Official

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnicima helikopterske jedinice MUP-a Srbije koji su uložili maksimalne napore kako bi pomogli grčkom narodu u gašenju katastrofalnih požara koji su zadesili ovu zemlju u znak zahvalnosti uručene su plakete, saopštio je MUP.


Plakete su im uručili general Hristos Lambris i komandant eskadrona pukovnik Mihail Koirtis, objavljeno je na zvaničnom Instagram nalogu MUP.

Facebook.com/@srbijamup Government Official

 

Komandant Helikopterske jedinice Nenad Nedić u grčkoj vojnoj bazi bazi Tanagra, zahvalivši se na ukazanom poverenju i priznanju, naglasio je da su prolazeći kroz teške trenutke pripadnici dve jedinice postali braća.

Grčkim kolegama pomagalo je 37 srpskih vatrogasaca-spasilaca, 14 vozila i Helikopterska jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova.

Podsetimo, srpski vatrogasci stigli su 8. avgusta u Grčku kako bi pomogli u gašenju požara koji već šest dana besne u toj zemlji. U Grčku su tada upućena i tri helikoptera kako bi pomogli Grcima u brobi protiv vatrene stihije.

Grčki premijer Kirjakos Micotakis zahvalio je pre nekolik dana svim zemljama koje su uputile pomoć u borbi protiv požara koji već danima bukte u toj državi.

"U ime grčkog naroda, želeo bih da od srca da izrazim zahvalnost svim zemljama koje su poslale pomoć i resurse da nam pomognu u borbi protiv šumskih požara. Zahvaljujemo vam što ste uz Grčku u ovim teškim vremenima", napisao je na Micotakis sinoć na Tviteru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija