Evropa

"Srbi u epicentru haosa": Objavljen snimak naših vatrogasaca u akciji na Eviji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/08/2021

-

23:08

"Srbi u epicentru haosa": Objavljen snimak naših vatrogasaca u akciji na Eviji
"Srbi u epicentru haosa": Objavljen snimak naših vatrogasaca u akciji na Eviji - Copyright Printscreen YouTube/Open TV

veličina teksta

Aa Aa

Na gašenju požara na ostrvu Evija grčkim kolegama pridružilo se 37 pripadnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i 14 vozila, a od sutra će biti angažovani i helikopteri.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak srpskih vatrogasaca u akciji na ostrvu Evija.

"Situacija je dramatična. Srbi pokušavaju da ugase vatru. Bogorodice moja (Panagi mou - izraz koji Grci koriste u najtežim trenucima)", rekla je reporterka grčke televizije Open.

Ona je u jednom trenutku opisala savremenu opremu i vozila srpskih vatrogasaca.

Na snimku se vidi kako zajedničkim snagama srpski i grčki vatrogasaci gase požar, uz pomoć dobrovoljaca u civilu.

Podstimo, srpski vatrogasci-spasioci, u saradnji sa Civilnom zaštitom Grčke, tokom današnjeg dana bili su angažovani na presecanju šumskog požara na severnom delu Evije, selu Avgari, u čemu je učestvovalo 35 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa tri auto-cisterne i 10 terenskih vozila.

U toku dana, na ostrvo Evija sletela je i Helikopterska jedinca Ministarstva unutrašnjih poslova, koja će se od sutra, sa četrnaest pripadnika i tri helikoptera, dva "bel 212" i "H-145", uključiti iz vazduha u savladavanje vatrene stihije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Grčku je uputilo i medicinski tim Odeljenja za zdravlje zaposlenih i bezbednost na radu sa tri lekara, medicinskim tehničarem i sanitetskim vozilom, navodi se u saopštenju MUP.

Požar na Eviji najopasniji je od desetine požara koji su izbili u Grčkoj prošle nedelje, nakon što je zemlja pogođena najgorim toplotnim talasom u prethodne tri decenije, pa je u nekim delovima temperatura išla iznad 45 stepeni danima.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa