Region

Srpski vatrogasci raspoređeni na Eviju, u pomoć stigla i Helikopterska jedinica

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/08/2021

-

20:33

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, 37 pripadnika i 14 vozila angažovanih na gašenju požara na ostrvu Evija u Republici Grčkoj pridružili su se grčkim kolegama u nadljudskim naporima da savladaju vatrenu stihiju.

Srpski vatrogasci-spasioci, u saradnji sa Civilnom zaštitom Grčke, tokom današnjeg dana bili su angažovani na presecanju šumskog požara na severnom delu Evije, selu Avgari, u čemu je učestvovalo 35 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa tri auto-cisterne i 10 terenskih vozila.

U toku dana, na ostrvo Evija sletela je i Helikopterska jedinca Ministarstva unutrašnjih poslova, koja će se od sutra, sa četrnaest pripadnika i tri helikoptera, dva "bel 212“ i „H-145“, uključiti iz vazduha u savladavanje vatrene stihije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Grčku je uputilo i medicinski tim Odeljenja za zdravlje zaposlenih i bezbednost na radu sa tri lekara, medicinskim tehničarem i sanitetskim vozilom.

Vatrogasci-spasioci i pripadnici Helikopterske jedinice, nakon angažovanja u gašenju požara u Srbiji i Severnoj Makedoniji, po naređenju predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića došli su na Eviju kako bi bratskom grčkom narodu pomogli da se izbori sa vatrenom stihijom.

Komentari (0)

Evropa