Aktuelno

Uhapšen komandir zatvora u Beogradu, sumnja se da je pritvoreniku pokušao da unese tri telefona

Komentari

Autor: Tanjug

09/07/2024

-

23:30

Uhapšen komandir zatvora u Beogradu, sumnja se da je pritvoreniku pokušao da unese tri telefona
Ulaz u Viši sud u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde RS pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP RS uhapsili su komandira u Okružnom zatvoru u Beogradu Kristijana T. (22) zbog sumnje da je pokušao da unese tri mobilna telefona za jednog pritvorenika.

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo Zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Određeno mu je zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti priveden u tužilaštvo na saslušanje.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je saopštila da je danas suspendovala i pokrenula disciplinski postupak protiv njega zbog sumnje da je počinio težu povredu radnih obaveza i dužnosti iz Zakona o izvršenju krivičnih sankcija, koji se odnosi na unošenje ili iznošenje iz zavoda stvari za račun lica lišenih slobode. 

U saopštenju se dodaje da je Uprava Okružnog zatvora u Beogradu duže vreme sprovodila opsežan operativni rad u vezi sa nezakonitim postupanjem Kristijana T. o čemu je prikupila sve neophodne informacije i prosledila ih nadležni državnim organima što je i rezultiralo hapšenjem ovog komandira.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija kako se navodi, od svih zaposlenih očekuje da budu dosledni u sprovođenju svojih dužnosti jer sistem izvršenja nije i ne može da bude mesto u kome rade one koji odluče da "okrenu leđa" zakonu i pravdi umesto da im služe.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija