Aktuelno

Osumnjičeni da su ljudima uzimali novac i obećavali posao u javnim preduzećima

Komentari

Autor: Euronews

24/05/2021

-

20:07

Osumnjičeni da su ljudima uzimali novac i obećavali posao u javnim preduzećima
Osumnjičeni da su ljudima uzimali novac i obećavali posao u javnim preduzećima - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom, uhapsili su N.B. (1981), Lj.A. (1949), M.K. (1974) i B.V. (1981), svi iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela prevare, kao i D.Š. (1975) iz Beograda, koji se pored ovog, tereti i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.


Kako se navodi u saopštenju MUP; sumnja se da su oni, zajedno sa S.Š., koji je ranije uhapšen i nalazi se u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, od 2018. godine do hapšenja, obećavali fizičkim licima posao u javnim preduzećima (Telekom Srbija, Elektroprivreda Srbija, NIS i dr.) i za uzvrat uzimali novac i da su lažnim predstavljanjem i falsifikovanjem dokumenata, isprava i ugovora, doveli više lica u zabludu i na taj način sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist.

MUP

 


Prilikom pretresa stanova osumnjičenih, dodaje se, pronađene su značke koje podsećaju na policijske službene legitimacije, pancir, palica sa natpisom "Stop policija", sredstva za vezivanje - "lisice", a kod osumnjičenog D.Š. pronađen je pištolj i veća količina municije, zbog čega postoje osnovi sumnje da su se predstavljali kao policijski službenici, kao i da su vršili krivična dela sa elementima nasilja.

MUP

 

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.


Pošto se sumnja da postoji više oštećenih nego što je dosadašnjim radom utvrđeno, MUP poziva građane koji prepoznaju osumnjičene da se jave u Policijsku upravu za grad Beograd na telefone 011/279-74-70 i 063/1441-497.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija