Aktuelno

Olgica Markanović optužena za nadrilekarstvo pred sudom 21. septembra

Komentari

Autor: Tanjug

14/09/2021

-

11:19

Olgica Markanović optužena za nadrilekarstvo pred sudom 21. septembra
Olgica Markanović optužena za nadrilekarstvo pred sudom 21. septembra - Copyright Instagram

veličina teksta

Aa Aa

Olgica Markanović optužena za neovlašćeno preduzimanje estetskih zahvata na pacijentima, za koje nema licencu, naći će se prvi put pred sudom 21. septembra.

Njoj je za sledeći utorak zakazan početak suđenja Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, na kojem će moći da iznese javno svoju odbranu, rečeno je danas Tanjugu u tom sudu.

Markanović je u pritvoru od hapšenja 1. juna, a prema poslednjoj odluci o produženju pritvor može da joj traje do 24. septembra.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je 28. jula sudu optužni predlog protiv Markanovićke i njene saradnice J.T. zbog krivičnog dela - teško delo protiv zdravlja ljudi u saizvršilaštvu.

Optužnim predlogom tužilaštvo je tražilo od suda da Markanovićku osudi na tri godine zatvora, a J.T. na godinu dana zatvora.

Markanovićki i J. T. se terete da su krivično delo izvršile od 1. maja 2020. godine do 1. marta ove godine u neregistrovanom "medicinsko-estetskom centru" u Beogradu u ulici Drinička br. 8a, tako što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena.

Istovremeno su primenjivale nedopuštene injekcije lokalne anestezije "lidokain - hlorida" koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja "plazma-pen" zbog korišćenja struje.

Markanović je nakon hapšenja na saslušanju u tužilaštvu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu.

U svojoj odbrani pred tužiocem ona je tvrdila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

Tretmane pacijetima pružala je, kako je navela, uređajem "Plazma pen" koji ne predstavlja medicinsko, već kozmetičko sredstvo.

Takođe je tvrdila da poseduje sertifikat za upotrebu tog uređaja, a pretpostavlja da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli nastati usled nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatni oporavak, kao što su korišćenje solarijuma ili izlaganje suncu pre oporavka kože.

Preporuka za vas

"Operišu po podrumima, materijale nabavljaju na crno": Ministarstvu predat spisak od 50 nadrilekara, protiv deset podnete krivične prijave
Određen pritvor osumnjičenoj za nadrilekarstvo, ona tvrdi da su zahvati bili kozmetički

Komentari (0)

Srbija