Aktuelno

Policija u osnovnoj školi zbog vršnjačkog nasilja: Majka prijavila da su dve učenice pretukle njenu ćerku u Maloj Krsni

Komentari

Autor: Jovana Stanković/Euronews Srbija

23/09/2021

-

13:31

Policija u osnovnoj školi zbog vršnjačkog nasilja: Majka prijavila da su dve učenice pretukle njenu ćerku u Maloj Krsni
Policija u osnovnoj školi zbog vršnjačkog nasilja: Majka prijavila da su dve učenice pretukle njenu ćerku u Maloj Krsni - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Nakon informacija o tome da su dve starije devojčice napale učenicu u osnovnoj školi u Maloj Krsni policija je bila u školi i izvršila proveru svih okolnosti. Direktorka škole Slađana Ćirković kaže da se incident dogodio van škole, a majka napadnute devojčice navodi da je ona zadobila fizičke i psihičke traume.  

Prema navodima majke napadnute devojčice, nju su pre nekoliko dana starije učenice najpre provocirale, a potom su je sačekale posle škole. 

"Jedna joj je postavila nogu, ona se saplela i pala na pod, a onda su počele da je udaraju. Pokušala je da pobegne, ali one su krenule za njom. Kada ih je pitala zašto to rade, rekle su da ih ‘nervira kao pojava’ i to da im se ne dopadaju njene šiške koje nisu lepe. U jendom trenutku su je i polile sokom", navela je S. D. za Euronews Srbija.  

Kaže da je o događaju saznala kada je povređeno dete došlo kući.  

"Dete je bilo u bolovima, najviše ju je boleo stomak, odmah sam je odvela kod lekara. Bilo joj je potrebno da se fizički oporavi, a psihičke posledice su sada veće", navela je ona.  

Dodala je da je njen prvi školski dan nakon incidenta bio u utorak, i da je dobila pretnje smrću. 

"Od tada je vozim i odvozim iz škole, jer je jako uplašena. Fizčki je sada bolje, ali psihičke posledice su velike. Devojčice ni tu nisu stale, već su, sada počele da prete i njenoj najboljoj drugarici", kaže S. D. 

Kako je rekla, juče je u školi održana sednica na kojoj se srela sa devojčicama i njihovim roditeljima.  

"One su rekle da se ne kaju zbog toga što se dogodilo, a ni roditelji nisu iskazali osećaj empatije, već su rekli da su uz svoju decu. Nakon sednice zaključili su da je potrebno da deca razgovaraju sa školskim psihologom i da se napravi fizička distanca. To znači da neko od njih promeni odeljenje u kojem se trenutno nalazi, jer su učionice blizu, ali nisu precizirali da je u pitanju moje dete ili njih dve", rekla je S.D. i dodala da podnela krivičnu prijavu policiji za nasilje koje je njena ćerka doživela.  

Direktorka škole Slađana Ćirković je potvrdila rekla je za Euronews Srbija da se incident dogodio van škole, tačnije na putu do kuće. Ona je istakla da će škola reagovati u skladu sa propisima.  

Iz Višeg javnog tužilaštva u Smederevu kažu za Euronews Srbija da su obavešteni o događaju i da su istražne radnje u toku. 

"Za sada su na terenu policija i Centar za socijalni rad koji utvrđuju sve detalje događaja i razgovaraju sa učesnicima i svedocima. Mi smo za sada obavešteni, ali bez zvaničnog izveštaja još uvek nismo pokrenuli postupak", rekli su iz tužilaštva.  

Komentari (0)

Srbija