Aktuelno

Nastavljen pad broja zaraženih, procenat obolelih među testiranima sve niži

Komentari

Autor: J.S.

28/05/2021

-

15:02

Nastavljen pad broja zaraženih, procenat obolelih među testiranima sve niži
Nastavljen pad broja zaraženih, procenat obolelih među testiranima sve niži - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 330 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 11  pacijenata.

Testirano je 10.189 osoba.

Da podsetimo, tokom jučerašnjeg dana koronavirus je potvrđen kod 326 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 12 pacijenata. Testirano je 9.986 osoba. Na respiratoru je 61 pacijent.

Ovih dana očekuje se da Beograd dođe do 50 odsto vakcinisanih građana, međutim, kako kaže imunolog i mikrobiolog Veterinarskog specijalističkog instituta u Kraljevu doktor Milanko Šekler, potrebno je posmatrati situaciju na nivou cele Srbije i ističe da treba biti veoma obazriv kada je u pitanju dalje popuštanje epidemioloških mera.

Prinstcreen YouTube/Televizija Forum

 

Navodeći primer Izraela, doktor Šekler je rekao da je u toj zemlji vakcinisano 63 odsto građana, ali da su i dalje vrlo obazrivi kada je reč o daljem ukidanju restriktivnih mera.

"U subotu su imali 12 novozaraženih i još preispituju ukidanje mera. Imamo čitavu Srbiju i to što je u Beogradu vakcinisalo blizu 50 odsto nije dovoljno. Beograd je samo jedan grad i treba gledati celu zemlju jer smo mi mala epidemiološka jedinica gde je teško donositi mere za pojedinačne gradove", rekao je Šekler za RTS.

Komentari (0)

Srbija