Aktuelno

MUP pronašao vozača koji je udario dve devojčice na pešačkom prelazu u Prokuplju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/11/2021

-

16:08

MUP pronašao vozača koji je udario dve devojčice na pešačkom prelazu u Prokuplju
MUP pronašao vozača koji je udario dve devojčice na pešačkom prelazu u Prokuplju - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju pronašli su vozača (34) koji se sumnjiči da je u ponedeljak automobilom udario dve trinaestogodišnjakinje, a potom pobegao sa lica mesta.

On je, kako se sumnja, u jutarnjim satima, upravljajući automobilnom "fijat stilo" na raskrsnici ulica Ratka Pavlovića Ćićka i Lole Ribara, na pešačkom prelazu naleteo na devojčice, koje su zadobile lakše povrede.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Prokuplju, protiv vozača će biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

"Pripadnici policije brzo su identifikovali i pronašli osumnjičenog koji je juče svojim vozilom udario dve devojčice na pešačkom prelazu, a potom bez trunke savesti i odgovornosti pobegao sa lica mesta, ne pružeći pomoć deci koju je povredio. Bezbednost naše dece, posebno u saobraćaju je prioritet u našem radu i delovanju. Ne postoji ni jedno jedino opravdanje da žurite pored škola i vrtića, ne postoji ni jedno jedino opravdanje da ne zastanete na pešačkom prelazu i da vozite nedozvoljenom i neprilagođenom brzinom, nema opravdanja, a nepružanje pomoći povređenoj deci smatram neljudskim i sramotnim činom", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, a prenosi MUP.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija