Aktuelno

Privedene tri osobe zbog sumnje da su prokrijumčarile naftu u vrednosti od 10 miliona dinara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/11/2021

-

08:01

Privedene tri osobe zbog sumnje da su prokrijumčarile naftu u vrednosti od 10 miliona dinara
MUP - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su prokrijumčarile oko 55.000 litara nafte, čija se vrednost procenjuje na oko 10 miliona dinara.

Uhapšeni su kao članovi posade zatečeni na brodu u vlasništvu privrednog društva "MM-Brodski prevoz" Z. M. (59), S. T. (67) i D. P. (21), dok se za još jednom osobom intenzivno traga, saopštilo je danas MUP.

Policija i službenici Uprave carina su na Dunavu, u blizini Pančevačkog mosta u Beogradu, presrela teretni brod i u njemu pronašla krijumčarenu naftu.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo krijumčarenje, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

MUP

 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pohvalio je pripadnike policije koji su učestvovali u ovoj akciji i naglasio da ona pokazuje odlučnost države da osigura bezbednost na rekama i ne dozvoli šverc nafte, akcizne robe ali ni druga krivična dela.

Ministar je istakao da se borbom protiv ove vrste krivičnih dela, policija bori za budućnost naših građana i naše dece, jer sprečava da se novac, namenjen za puteve, škole, bolnice, sliva u ruke kriminalaca.

"Zato smo i pokrenuli stalnu akciju 'Plovne reke' i nećemo dozvoliti kriminalcima da naše plovne puteve koriste za kriminal. Naše reke će biti bezbedne i sigurne", poručio je ministar Vulin.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija