Aktuelno

Uhapšen osumnjičeni za falsifikovanje rezultata PCR testova

Komentari

Autor: Euronews

30/05/2021

-

16:37

Uhapšen osumnjičeni za falsifikovanje rezultata PCR testova
Uhapšen osumnjičeni za falsifikovanje rezultata PCR testova - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

U Beogradu je uhapšen N.M. (1987) zbog sumnje da je falsifikovao negativne potvrde rezultata PCR testova, a u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) se navodi da je te falsifikate naplaćivao po 4.000 dinara.

On se tereti da je, od februara 2021. godine, koristeći lažne podatke do kojih je došao iz javno dostupnih podataka u bazi Agencije za privredne registre, napravio i registrovao domen www.ws-rfzo.co.rs, koji je koristio kao bazu za falsifikovane negativne potvrde PCR testova.

Takođe, kako se sumnja, N. M. je registrovao i domen www.euprava-gov.rs, preko kojeg je napravio mejl za slanje obaveštenja i falsifikovanih PCR testova u PDF formatu poručiocima ovakvih dokumenata.

Navedeni domeni su na osnovu zahteva Posebnog tužilaštva za borbu protiv visokotehnološkog kriminala ugašeni, navodi se u saopštenju.

"Za navedenu uslugu poručioci su osumnjičenom uplaćivali iznos od 4.000 dinara na njegov račun u jednoj banci", kaže se u saopštenju MUP.

Policija navodi da je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela jedan računar, mobilni telefon, jedan eksterni hard disk, USB i novac u iznosu od 900 evra, a uhapšenom je određen pritvor do 48 sati.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija