Aktuelno

Trojica priznala davanje mita bivšem direktoru JP Infrastruktura Železnice , on negirao optužbe

Komentari

Autor: Tanjug

31/05/2021

-

13:14

Trojica priznala davanje mita bivšem direktoru JP Infrastruktura Železnice , on negirao optužbe
Trojica priznala davanje mita bivšem direktoru JP Infrastruktura Železnice , on negirao optužbe - Copyright Tanjug/Infrastrukture Zeleznice Srbi

veličina teksta

Aa Aa

Trojica okrivljenih za davanje mita bivšem direktoru JP Infrastruktura železnice Miroljubu Jevtiću priznala su krivicu i zaključila sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal na osnovu čega im je sud izrekao presude koje su postale pravosnažne.


Jevtić je na početku suđenja u februaru negirao optužbe za davanje mita, a sada je ostao jedini optuženi u tom postupku.

Prema sporazumu sa tužilaštvom zbog krivičnog dela davanje mita članu Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada Dragoslavu Burzanoviću izrečena je kazna od 11 meseci zatvora, potvrđeno je Tanjug u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Advokatima iz Novog Sada Vladimiru Kostiću i Zoranu Stojanoviću, optuženim za pomaganje u davanju mita, izrečene su uslovne osude od godinu dana zatvora s rokom provere od dve godine.

Tužilaštvo za organizovani kriminal optužnim predlogom tereti Jevtića za primanje mita od 10.000 evra u vezi sa poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga.

Sumnja se da je on neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, koji su deo uplaćenog novca od JP Infrastruktura železnice po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima kao mito i preko posrednika davali Jevtiću.

Jevtiću je nedavno počelo i suđenje u postupku u kojem se zajedno sa bivšim državnim sekretarom, sada pomoćnikom ministra Miodragom Poledicom i još četiri optužena, tereti za zloupotrebe sa javnim nabavkama, a u vezi s rekonstrukcijom železničke pruge na Pančevačkom mostu.

Komentari (0)

Srbija