Aktuelno

Tužilaštvo traži zatvorsku kaznu za Dragana Bjelogrlića zbog nasilničkog ponašanja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/11/2021

-

12:23

Tužilaštvo traži zatvorsku kaznu za Dragana Bjelogrlića zbog nasilničkog ponašanja
Dragan Bjelogrlić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu je u kratkom vremenskom periodu, nakon ispitivanja svedoka, obavljanja veštačenja podnelo optužni predlog protiv glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića, zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje.

Predloženo je da se isti proglasi krivim i da mu se izrekne kazna zatvora u trajanju od šest meseci, saznaje Euronews Srbija u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Bjelogrlić je 23. avgusta priveden zbog fizičkog obračuna sa rediteljem Draganom Antonijevićem u kafeu hotela "Ambasador" u centru Niša, gde su boravili gosti glumačke manifestacije "Filmski susreti".

Bjelogrliću je tada određeno i zadržavanje u pritvoru do 48 sati, koje mu je dan kasnije, nakon saslušanja u Tužilaštvu, ukinuto. On je priznao izvršenje dela i izrazio žaljenje, zbog čega nije predložen produžetak pritvora, kako je tada objasnio zamenik portparola Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu Vladimir Stanojević.

Na snimku sa bezbednosnih kamera hotela "Ambasador" vidi se kako Bjelogrlić prilazi stolu za kojim je sedeo Antonijević i udara ga više puta u glavu.

"Žao mi je što se gospodin Antonijević pojavio, ne znam zašto, baš u trenutku kad sam imao dve veličanstvene premijere. Žao mi je što nisam izdržao da ja dostojanstveno ignorišem te njegove grozne provokacije i što sam dozvolio da ovo baci senku na divne događaje u Nišu", rekao je Bjelogrlić novinarima posle izlaska iz Tužilaštva.

Njih dvojica, kako su prenosili mediji, dugo nisu u dobrim odnosima. Antonijević je optužio Bjelogrlića da mu je početkom 2016. godine nudio mito da podrži film "Jesen samuraja", nakon toga je objavio navodnu prepisku sa Bjelogrlićem u kojoj se govori o tome. Bjelogrlić je tada to demantovao i tvrdio da je prepiska lažirana.

"Ima više povoda.. Ima ta jedna situacija u tužilaštvu za korupciju gde sam ja izneo dokumentaciju javno da je on meni nudio mito javno što je slao... a drugo je film 'Dara' gde je on organizovao javno i kolege protiv tog filma", rekao je Antonijević za Pink nakon incidenta. Takođe, naveo je da tog 23. avgusta u Nišu nije imao nikakav vizuelni ili verbalni kontakt sa Draganom Bjeloglićem.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija