Aktuelno

Elšani: Ne verujemo da je napad na autobus kod Glođana bio teroristički akt

Komentari

Autor: Tanjug

27/11/2021

-

09:07

Elšani: Ne verujemo da je napad na autobus kod Glođana bio teroristički akt
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zamenik komandanta kosovske policije za region Peći Veton Elšani izjavio je da policija za sada nema razloga da veruje da je sinoćnji napad na autobus kod Glođana, u kojem su stradale tri osobe, teroristički akt.

Prema rečima Elšanija, policija ima razloga da veruje da je napad izvršila jedna osoba, prenosi portal Reporteri.

Portparol bolnice u Peći Naim Sahiti potvrdio je da je povređena osoba koja je smeštena u toj bolnici u stabilnom stanju. Prištinski mediji preneli su da je povređeni uspešno operisan i da je van životne opasnosti.

Predstavnici policije i tužilaštva saopštili su da se istraga odvija u nekoliko pravaca, ali da još nema osumnjičenih.

U sinoćnjem napadu poginulo je dvoje učenika i vozač autobusa. Autobus je u trenutku napada saobraćao na relaciji Ðakovica - Dečani.

Vozač autobusa preminuo je na licu mesta, dok su učenici srednje škole G. Mustafaj (17) i L. Hamzaj (18) izdahnuli u bolnici. 

Vozač autobusa je iz sela Skivjan, dok je autobuska kompanija "Erblini" sa sedištem u Đakovici.

Kako javlja RTK1, po svedočenju dece, na autobus je pucala grupa maskiranih napadača iz kalašnjikova. Incident se dogodio oko 19 časova, a napadači još nisu poznati.

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj apelovao je na organe reda da što pre otkriju i uhapse napadača koji je sinoć pucao na autobus, rekavši da je u šoku zbog ovog događaja koji je potresao opštinu Dečani, prenosi Kljan Kosova.

"Najiskrenije saučešće porodicama koje su izgubile svoje najmilije, sa vama smo u ovim teškim trenucima za sve nas. Apelujem na organe reda da što pre otkriju i uhapse počinioca ovog kriminalnog čina", naveo je gradonačelnik Dečana.

Komentari (0)

Srbija