Aktuelno

"Prizor je bio jeziv": Svedok zločina kod Dečana tvrdi da je maskirana osoba izašla pred autobus i počela da puca

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Kosovo onlajn

27/11/2021

-

00:06

"Prizor je bio jeziv": Svedok zločina kod Dečana tvrdi da je maskirana osoba izašla pred autobus i počela da puca
"Prizor je bio jeziv": Svedok zločina kod Dečana tvrdi da je maskirana osoba izašla pred autobus i počela da puca - Copyright Tanjug AP

veličina teksta

Aa Aa

Svedok zločina koji se dogodio večeras u Glođanu kod Dečana, koji je bio u autobusu u trenutku napada, ispričao je da se sve dogodilo u nekoliko trenutaka i da je prizor bio jeziv, prenosi Gazeta ekspres.

"Pred autobus je izašla maskirana osoba i počela da puca na nas. Sve se desilo veoma brzo", rekao je čovek koji je sedeo na prvom sedištu autobusa.

U blizini Glođana večeras je iz kalašnjikova pucano na autobus, a Hitna pomoć i Tužilaštvo iz Peći potvrdili su da su poginule tri osobe.

Koha je prethodno prenela da je poginulo četvoro ljudi.

Povređeni su prevezeni u bolnice u Peći i u Dečanima.

Na licu mesta stradao je vozač, dok su od zadobijenih povreda nešto kasnije preminuli dvoje mladih, rođenih 2003. odnosno 2004. godine.

Kako je prenela Gazeta ekspres, navedeno je da su prezimena poginulih učenika Hamzaj i Mustafaj. 

Državno tužilaštvo je zatražilo da svi koji imaju bilo kakva saznanja jave policiji.

Povodom pucnjave kod Dečana reagovali su najviši državni zvaničnici, predsednica Vjosa Osmani, predsednik Skupštine Glauk Konjufca i premijer Aljbin Kurti. Oni su izrazili tugu zbog žrtava i istovremeno zatražili od organa reda da počinioca što pre privedu pravdi. 

U međuvremenu, ministar unutrašnjih poslova Dželal Sveča, ministar prosvete Arberi Nagavci i zamenica ministra zdravlja Dafina Gedža otputovali su u Peć da posete povređene u bolnici.

Komentari (0)

Srbija