Aktuelno

Belivuk i Miljković sutra na saslušanju, crnogorski tužilac zatražio da prisustvuje

Komentari

Autor: Tanjug

30/11/2021

-

11:28

Belivuk i Miljković sutra na saslušanju, crnogorski tužilac zatražio da prisustvuje
Belivuk i Miljković sutra na saslušanju, crnogorski tužilac zatražio da prisustvuje - Copyright E-Stock

veličina teksta

Aa Aa

Vođe organizovane kriminalne grupe Veljko Belivuk i Marko Miljković sutra bi trebalo da budu saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, i to po zamolnici Crne Gore.

Oni će biti ispitani u vezi sa ubistvom Damira Hodžića i Adisa Spahića, kao i sa kidnapovanjem Mila Radulovića Kapetana, za šta ih sumnjiči crnogorsko tužilaštvo, čiji će predstavnik prisustvovati saslušanju osumnjičenih u Beogradu. Pored njih, iskaz bi trebalo da da i Nebojša Janković.

Oni će, kako se očekuje, biti privedeni iz Okružnog zatvora u Beogradu u zgradu Specijalnog suda, pod jakim merama obezbeđenja. Prema pisanju crnogorskih medija, na saslušanje Belivuka i Miljkovića dolazi Specijalni državni tužilac Crne Gore Saša Čađenović koji vodi istragu protiv njih u toj državi.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal za Tanjug su ranije rekli da im je zamolnica dostavljena 8. novembra, a da je sud odobrio ukazivanje međunarodne pravne pomoći 16. novembra. Dodali su i da je saslušanje zakazano za 1. decembar, kao i da je o tome obavešten crnogorski tužilac koji može prisustvovati saslušanju.

Miljković i Belivuk su u pritvoru u Beogradu od februara i terete se za niz krivičnih dela, među kojima je i šest ubistava. Uskoro će im biti zakazano suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija