Aktuelno

Saslušanje pripadnika Belivukove grupe povodom ubistva Mitića: Branili se ćutanjem

Komentari

Autor: Tanjug

18/11/2021

-

15:34

Saslušanje pripadnika Belivukove grupe povodom ubistva Mitića: Branili se ćutanjem
Saslušanje pripadnika Belivukove grupe povodom ubistva Mitića: Branili se ćutanjem - Copyright google.rs/maps

veličina teksta

Aa Aa

Osumnjičeni za pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića danas su saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal povodom sumnji da su učestvovali u ubistvu Nikole Mitića iz Beograda, za koje je nedavno pokrenuta istraga.

Prema nezvaničnim informacijama, svi su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su pravo da ne iznose svoju odbranu u toku istrage, javlja agencija Tanjug.

U pitanju su Vladimir Grek (36), Srđan Lalić (35), Miloš Budimir (36) i Dejan Tešić (38), koji su već optuženi za druga teška ubistva. Belivuk i Miljković biće privedeni na saslušanje 1. decembra. Pored njih, za ubistvo Mitića osumnjičeni su i Bojan Hrvatin i Vlada Draganić.

Prošlog meseca istraga za ovo ubistvo pokrenuta je protiv njih, kao i protiv Senada Rešovića, koji je tek tada uhapšen. On je nakon hapšenja saslušan u vezi sa ubistvom Mitića.

Otmica i ubistvo Nikole Mitića nisu obuhvaćeni potvrđenom optužnicom po kojoj za 30 pripadnika ove grupe uskoro treba da počne suđenje.

Pripadnici grupe su u pritvoru, a terete se za trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, otmice, silovanje i ubistva Aleksandra Gligorijevića, Lazara Vukićevića, Milana Ljepoje, Gorana Veličkoića i Zdravka Radojevića.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija